Afbeelding

200 Rotterdamse kinderen kunnen op sport dankzij deelnemers marathon

Algemeen 51 keer gelezen

Rotterdam - Ruim 200 Rotterdamse kinderen die door armoede geen lid van een sportvereniging kunnen worden, kunnen dat nu wel. een jaar lang. Dit is de opbrengst van diverse acties voor jeugdsportfonds Rotterdam tijdens de NN Marathon Rotterdam.

Mario Kadiks (Like2Run) en Fleur Hudig (NN) overhandigden zondagmiddag een cheque van 48.654 euro aan Jacques van Steen, bestuurslid van het Jeugdsportfonds Rotterdam. ‘Met deze fantastische bijdrage zorgen de lopers en NN ervoor dat kinderen die voorheen langs de zijlijn stonden, mee kunnen doen. Dat is van grote waarde voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. We zijn de marathonlopers en NN zeer dankbaar’, aldus Jacques van Steen.

Het Jeugdsportfonds Rotterdam, voor het tweede jaar op rij het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam, vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Deze vergoeding maakt het fonds rechtstreeks over naar de sportvereniging waar het kind wil sporten en bedraagt maximaal 225 euro per kind per jaar. Rondom de marathon werd op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds.

Anicka van Emden, Rotterdamse ex-topjudoka en ambassadeur van het Jeugdsportfonds: ‘Ik ben trots op alle lopers die zich tijdens de NN Marathon Rotterdam hebben ingezet voor het Jeugdsportfonds. Mede dankzij hen kunnen nog meer Rotterdamse kinderen sporten bij een vereniging. Ik wil hen dan ook, namens alle ouders en kinderen, heel hartelijk danken!’.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant