Afbeelding
Foto: Simple Studio

Spetterende afsluiting WIRED Festival op Laurens Lyceum

Algemeen 265 keer gelezen

Rotterdam - Het is stralend weer tijdens het allerlaatste WIRED Festival op het Laurens Lyceum op donderdag 30 maart. Al vroeg is de fanatieke crew van leerlingen bezig met het inrichten van het buitenterrein en de locaties. Als Toni en Linda van de Old School Barbershop tijdens het gereed maken van hun kapsalon alvast de muziek aanzetten, zit de sfeer er al meteen lekker in en arriveren ook de eerste leerlingen en leraren in sportoutfit.

Stoere kapsels en sportieve workshops

Op verschillende locaties in de school zijn de derde- en vijfdejaars leerlingen druk bezig met het maken van theaterkunst samen met docenten van Maas theater en dans. Er bevindt zich zelfs een groepje op het dak! Om 12.00 uur gaat het festival van start en verdelen de leerlingen zich over de onderdelen. Conciërge Laila neemt als eerste plaats in de kappersstoel van de Old School Barbershop en laat zich gewillig onder handen nemen door kapster Linda. En wat staat het nieuwe kapsel haar goed!

De grote hal is inmiddels omgetoverd tot dansvloer, waarbij de leerlingen hun moves showen in de silent disco en een muziekcollege volgen van DJ Kevin Groen. Bij de workshop van Showroom MAMA werkt een groep aan hun versie van het populaire spel ‘1000 Blank White Cards’ en ligt de tafel bezaait met bizarre opdrachten. In de aula gonst het van de activiteit en werken de leerlingen zich in het zweet tijdens de workshop Bollywood. Even uitpuffen zit er niet in want meteen daarna wordt de ruimte vrij gemaakt voor een lesje Tang Soo Do en een boksclinic van de Hurricane Boxing Club. Best spannend om ineens oog in oog te staan met de Nederlands Kampioen boksen!

Kleine kunstwerkjes

In een andere ruimte zijn leerlingen bezig met het maken van eigen soundtracks bij games met studio Watch That Sound en wordt er in het aangrenzende lokaal ademloos geluisterd naar spoken word. Ondertussen is het gezellig druk op het buitenterrein en worden er creatieve poses uitgeoefend in het selfietheater. Bij de workshop ‘Architect van de toekomst’ van Superuse Studio’s wordt er fanatiek geknutseld met de verschillende materialen en worden de creaties samengevoegd tot een grote boog. Ook bij de workshop streetart van Rewriters010 worden met spuitbussen, markers en stencils kleine kunstwerkjes gecreëerd.

De allerlaatste..

Voor de derde- en vijfdejaars leerlingen komt het moment van de generale repetitie steeds dichterbij. De groepen wisselen met elkaar uit en presenteren hun theaterstuk voor elkaar. Eén groep presenteert hun stuk in de meisjeskleedkamer bij de gymzaal, waarbij het publiek bijna omver wordt geblazen van de energie!

Na een spectaculaire demo freerunnning door de Concrete Warriors klinken de laatste beats van DJ Doodleuk op het plein en is het tijd voor het laatste optreden van de dag. Terwijl het rap-duo Takkie & Ranx het festival spetterend afsluiten, bereiden de derde- en vijfdejaars leerlingen zich voor op de première van later die avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant