Afbeelding

Johan Starmans wint ongeslagen het RSB Grand Prix-jeugdtoernooi

Algemeen 66 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 8 april verwelkomden de schaakverenigingen IJsselmonde en Barendrecht een recordaantal van 88 jeugdspelers in de aula van het Veenoord college in IJsselmonde voor het 6e RSB Grand Prix jeugdtoernooi van dit seizoen.

Het was inmiddels het derde jaar op rij dat dit toernooi in IJsselmonde georganiseerd werd, en ook deze editie bleek weer een daverend succes.

Het massaal toegestroomde publiek vond een plekje in de sfeervolle speelzaal om de jeugdige talenten hartstochtelijk te ondersteunen.

Voor de ouders en/of begeleiders was er ook genoeg te beleven. In navolging op Hans Böhm en Anne-Marie Benschop in voorgaande jaren, maakte dit jaar niemand minder dan John van der Wiel zijn opwachting. Na een humoristische lezing verzorgde de voormalig Nederlands kampioen ook nog een heuse simultaan. Dat John het schaken nog niet verleerd is, bleek wel uit zijn perfecte score van 100%.

Vanwege het mooie weer werd er op de binnenplaats volop gebruik gemaakt van het aanwezige maxi tuinschaakspel. Tenslotte was Adri Helfrich aanwezig met een leuke stand met schaakmateriaal en boeken. Ondertussen waren de hoofdrolspelers al ondergedompeld in het strijdgewoel. In de lagere groepen werd in een moordend tempo gespeeld waardoor de meeste partijen ruimschoots binnen de tijd beslist werden. Meer bedenktijd werd al gebruikt in de hogere groepen, terwijl de hoogste groepen de beschikbare bedenktijd van 15 minuten per persoon volop benutten. Een enkel duel werd zelfs in grote tijdnood uitgevochten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant