Afbeelding

Scapino Ballet Rotterdam start crowdfunding om ieder kind te laten dansen

Algemeen 102 keer gelezen

Rotterdam - Scapino Ballet lanceert op vrijdag 14 april de crowdfunding-campagne Ieder Kind Danst. Met de opbrengst wil het gezelschap danslessen mogelijk maken voor de jongste kinderen op basisscholen in heel Nederland. Scapino Ballet begon in 1945 als jeugddansgezelschap en is overtuigd van de waarde die dans heeft voor kinderen. Dansen geeft plezier en zelfvertrouwen en draagt aantoonbaar bij aan de ontwikkeling van motorische, creatieve en cognitieve vaardigheden. De campagneslogan luidt dan ook: ‘Wie als kind leert dansen, danst zijn hele leven.

Succesvol pilotproject

Scapino startte eerder dit jaar al - i.s.m. Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam en Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam - een succesvol pilotproject op scholen in Rotterdam. Scapino ontwikkelde daarvoor een speciaal lesprogramma, dat inmiddels door 1.000 Rotterdamse kinderen tussen de 4 en 6 jaar enthousiast wordt gevolgd. Scapino wil het lesprogramma nu ook aan gaan bieden aan scholen buiten Rotterdam, waarvoor het extra financiering zoekt. Veel basisscholen in Nederland missen de middelen om creatieve vakken op professioneel niveau aan te bieden.

De kick-off van de campagne Ieder Kind Danst is op 14 april in de Rotterdamse Schouwburg. Na afloop van de voorstelling Holland & Le Chat Noir wordt het publiek getrakteerd op een speciale dansles uit Ieder Kind Danst waaraan het zelf mee kan doen. Met de campagne wil Scapino via het crowdfunding-platform PIF World 10.000,- euro ophalen. Hiermee kunnen meer dan 2.000 kinderen leren dansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant