Afbeelding

Leerlingen van De Regenboog ‘adopteren’ Joodse kinderen

Algemeen 84 keer gelezen

Rotterdam - Wat gebeurde er tijdens de Tweede Wereldoorlog met Joodse kinderen en hun familie in Rotterdam, in de omgeving van onze school? Dat hebben leerlingen van VSO De Regenboog eens goed uitgezocht.

De school is gevestigd aan de Erasmussingel 120, achter de Kleiweg. Daar in de buurt hebben Joodse families gewoond. Vijftien leerlingen zijn op onderzoek uitgegaan. Ze hebben ieder een kind ‘geadopteerd’, hebben op de computer zoveel mogelijk gegevens achterhaald over het kind en de familie, zijn het huis op gaan zoeken waar deze kinderen hebben gewoond. Zo ontdekten ze dat vaak hele gezinnen zijn weggevoerd en nooit terug zijn gekeerd. Dat was natuurlijk heel indrukwekkend. Bij een huis aan de Straatweg vonden ze ook Stolpersteine in de stoep!

Vervolgens hebben ze bloemen gelegd bij de naam van ‘hun’ kind op het monument voor Joodse kinderen bij de Stieltjesstraat te Rotterdam zuid. Ze hebben er een minuut stilte gehouden en op verzoek van een leerling daar voor hen gebeden. De namen van de kinderen zullen niet vergeten worden, ze zijn geschreven op steentjes en blijven bewaard in de school. Zo kunnen we ze steeds zien en ieder jaar zullen we hen weer herdenken. De school streeft er naar om samen te werken, samen te spelen en niet te discrimineren. De Regenboog streeft er naar om het beter te doen. Wat gebeurd is, mag niet weer gebeuren!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant