Afbeelding

Rotterdammer van de Week: Clarissa Slingerland

Algemeen 181 keer gelezen

Rotterdam - Clarissa Slingerland is de eerste Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar. De pr- en marketingspecialist vond met MissPublicity haar draai in Rotterdam. Ze begon op een zolderkamertje en heeft nu ook vestigingen in Amsterdam en Antwerpen. Zondag liep ze de NN Marathon Rotterdam in 3 uur en 55 minuten. Én ze is deze week onze Rotterdammer van de week!

Waar stond je wiegje?

“In Sassenheim. M’n vader had een bloembollenverpakkingsbedrijf, m’n moeder was docent op een PABO. Ik ben opgevoed met het ondernemerschap, hard werken en het grijpen van kansen. M’n twee oudere zussen, gingen studeren in het te populaire Amsterdam. Na de Haarlemse Businessschool wilde ik dat niet en koos voor Erasmus.”

Waar kennen mensen je van?

“Van MissPublicity en van mijn verkiezing tot Rotterdamse zakenvrouw van het Jaar. Daar ben ik heel trots op. Mijn vriend heeft me opgegeven. Hulde aan de organisatie, want het was meteen een succes. Tijdens de bekendmaking zat het Wereldmuseum vol. Ik ben overspoeld door reacties. M’n zussen en ouders, waarschuwden me niet naast m’n schoenen te gaan lopen.”


Is zo’n verkiezing nodig?

“Vrouwen laten zich gemakkelijker beïnvloeden en zijn minder zelfverzekerd. Terwijl ze communicatief en organisatorisch beter zijn dan mannen. Ze kunnen moeilijk keuzes maken, willen alles doen en goed. Ze kiezen eerder voor gezin en minder snel voor carrière. Dit soort verkiezingen kan stimulerend werken.”


Hoe zou je jezelf willen omschrijven?

“Creatief, zorgzaam, vrouwelijk, gepassioneerd, nieuwsgierig en spontaan. Vooral dat laatste is belangrijk. Kinderen hebben dat nog. Maar later verleer je dat vaak. Ik moet alert zijn niet teveel na te denken en vanuit m’n gevoel te blijven handelen. Dat is juist mijn kracht.”

Waarom heb je voor Rotterdam gekozen?

“Ik woonde twintig jaar geleden in Rotterdam omdat ik stage liep bij een modebedrijf in Oud-Beijerland. Het rauwe, afspraak is afspraak en de handen uit de mouwen, bevielen me. En ook de clubscene met Danssalon, Maastheater, Las Palmas en Now & Wow. Tijdens m’n studie heb ik in De Tuinen in het Kralingse Bos gewerkt.”

En nu?

“Ik ben trots op Rotterdam. Een echte wereldstad, die door samenwerking met Den Haag en Amsterdam nog meer een metropool kan worden. Verder ren ik graag in het Kralingse Bos en ben ik een horecadier. Ik hou erg van zaken vlakbij huis, waar je bekenden ontmoet en het personeel kent, zoals de Admiraliteit en Kaat Mossel. Ik hou ook van de rauwere Witte de Withstraat en van Parkheuvel, Joelia, Ter Marsch, Asian Glories en Bierboutique. En ik word blij als ik, op weg naar m’n kantoor, langs pop up-restaurant A La Planche aan de Maaskade fiets. Minder geslaagd vind ik het Entrepotgebied. Nu zit er een keten met een driegangenmenu voor 12,50. Zoiets past beter in de studentikoze Oude Haven dan aan een chique jachthaven.”

Heb je nog een bucketlist?

“Ik zou graag, na Amsterdam en Antwerpen, in Londen en New York willen starten. En ik wil ooit een verre reis maken. Want nu gun ik mezelf alleen weekend-stedentrips, die overigens wel heel verfrissend werken. Toen ik dertig werd, heb ik dertig dagen met m’n beste vriendin vakantie gevierd. Misschien, als ik veertig ben, weer. Een sabbatical? Iets totaal anders doen, kan inspirerend werken, maar niet nu. Ik hou van dit bedrijf en m’n collega’s.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant