Jan van Eck roept darters en sponsors op mee te doen om kanker de wereld uit te werpen.
Jan van Eck roept darters en sponsors op mee te doen om kanker de wereld uit te werpen.

24 uur lang darten tegen kanker

Algemeen 237 keer gelezen

Artsen, verpleegkundigen, mantelzorgers, hospicemedewerkers en vrijwilligers werken met een ruim hart mee aan de bestrijding van kanker. Van 24 uur spinnen tot 24 uur samen lopen en van een benefietconcert met artiesten tot tennistoernooien. Jan van Eck uit Spijkenisse bedacht ‘Werp kanker de wereld uit’.

REGIO - Samen met zijn vrouw en een groep vrienden organiseert hij jaarlijks een 24-uurs darttoernooi voor een goed doel. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei a.s. darten de mannen en vrouwen van het Roparun team de Dylangrouprunners uit Oud-Beijerland een etmaal achteren voor onder meer de Roparun én de stichting Villa Joep, de inmiddels welbekende stichting die zich inzet op de gevreesde en vaak ook dodelijke kinderkanker neuroblastoom de wereld uit te helpen.

Flamingo

Jan en de zijnen hebben het Partycentrum Flamingo aan de Lengweg in Hoogvliet bereid gevonden om de deuren gedurende 24 uur open te zetten voor darters, publiek en natuurlijk de sponsoren want die moeten natuurlijk ruimhartig in de buidel tasten. “We hopen op een grote opkomst en een mooi bedrag.”

Megaopbrengst

De megaopbrengst uit 2014 van bijna 27.000 euro zal dit jaar moeilijk overtroffen kunnen worden. Het wordt steeds lastiger om sponsoren te vinden. Gelukkig heeft de hoofdsponsor Barendregt’s kistenfabriek uit Spijkenisse ook voor dit jaar zijn steun toegezegd waarmee we een mooie start kunnen maken” laat Van Eck weten.

80 Darters

Circa 80 darters gooien een etmaal lang pijltjes om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Vooral de laatste uren zullen pittig worden” voorspelt de gedreven organisator. Hij is al maanden actief met het werven van sponsoren, regelen van eten, drinken, de locatie, prijzen voor de loterij en een DJ die de darters, hun gevolg en de kijkers wakker moet houden; allemaal zaken die geregeld moeten zijn voordat op 19 mei de eerste dart pijlen richting het dartbord vliegen.

‘Ongelooflijk zwaar’

Darten voor het goede doel begon in 2009 als een geintje. Jan: “De eerste keer hadden we 18 koppels nu zijn het er 40. De deelnemers moeten er niet te licht over denken. 24 uur lang darten is ongelooflijk zwaar.Je kuiten verkrampen en je armen worden zwaar. Zelfs de darts zijn op een gegeven moment bijna niet meer te tillen. En een dutje doen is er niet bij. Met pauzes van twintig minuten tussen de partijen moeten de deelnemers tot vijf uur s ‘middags vol aan de bak. Daarna volgen de finales,waarbij de beste 4 koppels nogmaals aantreden.”

‘Lakeside’

De finales worden gecalled door mastercaller Marco Meijer, bekend van het ‘Lakeside Championship Darts’.

Aanmelden

 Wie nog mee wil doen moet zich snel aanmelden wat er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en / of deelname stuur een mail naar: janensandra99@live.nl ‘. Aanmelden: janensandra99@live.nl.

(Joop van der Hor)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant