Afbeelding

Klinkende namen op Spijkenisse Festival

Algemeen 123 keer gelezen

Na het grote succes van vorig jaar bruist het Marktplein op 25, 26 en 27 augustus weer. Klinkende namen als Waylon, Ali B en Nielson komen naar het gratis festival in het hartje van de stad. In het Winkelhart is er van alles te beleven. Zo is er op zaterdagmiddag op het Theaterplein het Fiepfestival met Het Feestelijke Fiepboek door De Toren van Geluid en op zondagmiddag de Fiepbus. Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekker bus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep Westendorp te vieren.

Nissewaard – op vrijdagavond zullen de Local Heroes traditiegetrouw het SpijkenisseFestival aftrappen met een waanzinnige dj-line up! Vato Gonzalez & Mc Tjen, Afro Bros, Lewis More, Soundmaster en Mc Tricky Gullivan staan al op de lijst. Net als voorgaande jaren zal er een LOCAL HEROES Dj contest worden gehouden die in mei begint. Inschrijven voor het Local Heroes dj contest kan via: www.localheroesfestival.com of info@localheroesfestival.com.

Zaterdag

Het festival begint met een Orgelconcert in de Dorpskerk, van 12.00 tot 13.00 door Gerben Mourik. Daarna komt Lokaal Kabaal van 14.00-17.00 uur op het hoofdpodium. Puls is het nieuwe platform voor muzikaal talent in de regio.

De definitieve line up zal later bekend gemaakt worden. Doel van Puls is het creëren van een omgeving waarin muzikanten en muziekliefhebbers uit Nissewaard: elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen verbinden, elkaar helpen verder te ontwikkelen.

De avond begint om 20.00 met de Ellements Coverband, een stevige pop/rockband die een volwaardig concert weggeeft met muziek die zichzelf al dik bewezen heeft. Om kwart over tien komt Waylon het podium op. Een verdere introductie lijkt bijna overbodig.

Op zondag begint het festival om 12.00 uur met een concert van het Ensemble Mescolare in de Dorpskerk.

Zondag

Het Ensemble bestaat uit saxofonisten en trombonisten. Mescolare is Italiaans voor mengen. Naast oude en klassieke muziek speelt het kwartet ook lichte en geïmproviseerde muziek en alles daartussen. Op het podium, staat om 13.30 een bekende naam; het New Cool Collective.

Zij zijn al eerder op het festival geweest. De band heeft een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met instrumentale dansbare en energieke muziek. Dan maakt Het Collective om plaats voor Ali Bouali. Ali B is de rapper, en tv personality. Het festival wordt dit jaar afgesloten door Nielson.

(Door Martin Marcus)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant