Afbeelding

SG SCOM/DE ZEEHOND ‘73 VINDT BEKERWATERLOO

Algemeen 72 keer gelezen

In het zicht van de haven zijn de heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 uitgeschakeld in het bekertoernooi. In het Zwijndrechtse zwembad De Hoge Devel bleek de ploeg van De Devel uiteindelijk efficiënter in het benutten van de kansen. Dankzij een productieve fase van de Zwijndrechters in de derde periode mogen zij in mei de finale gaan spelen tegen het vierde herenteam van ZPB.

De heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 toonde zich in de beginfase beter dat hun tegenstander. De Devel bleek de techniek van het compacte verdedigen tot een ware kunst te hebben verheven. Aangevuld met een keeper die de avond van zijn leven beleefde en schier onpasseerbaar leek, bleek de aanval van SG SCOM/De Zeehond ’73 onmachtig om de kansen te benutten.

De Devel kwam halverwege de eerste periode zelfs op voorsprong. Met een fraaie back-hand aan het einde van de periode kon de achterstand worden weggewerkt. De Zwijndrechtse ploeg leek in de tweede periode gekraakt. SG SCOM/De Zeehond ’73 dicteerde het spel, maar kon opnieuw weinig aanvangen met de defensie van de thuisploeg. Zelfs een strafworp was aan de bezoekers niet besteed. Pas aan het einde van de periode boog de thuisploeg voor een snelle aanval van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap.

SG SCOM/De Zeehond ’73 kreeg in de derde periode de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. De Devel zette nu een tandje bij en in minder dan geen tijd was de 1-2 stand omgebogen in een 4-2 voorsprong voor het Zwijndrechtse team.

De vierde periode stond in het teken van het wegwerken van de achterstand, maar, gesteund door een voorsprong, gaf De Devel geen krimp meer. Nadat de thuisploeg op 5-2 was gekomen, was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kon SG SCOM/De Zeehond ’73 nog een derde doelpunt laten noteren. Dat bleek een doekje voor het bloeden. De Hoogvlietse/Rozenburgse waterpoloërs vonden hun Waterloo, aan de uitschakeling kon niet meer worden ontkomen.

Uitslag: De Devel – SG SCOM/De Zeehond ’73 5-3 (1-1; 0-1; 3-0; 1-1).

Doelpunten SG SCOM/De Zeehond ’73: Robert Goedendorp, Sacha Aknaev en Jim Kok (alle 1x).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant