Afbeelding

Leerlingen ‘Einstein ‘exposeren met eindexamenwerk tekenen in Art Studio

Algemeen 106 keer gelezen

Wekenlang zijn leerlingen van het Einsteincollege met tekenen als eindexamenvak in de weer geweest om met hun kunstwerk een goed cijfer te halen. Vorige week woensdag werd de expositie van deze examenstukken in de Art Studio op de Campus geopend.

Hoogvliet - De werken van 35 leerlingen zijn tot half juni te bewonderen. “Deze kunstwerken maken deel uit van zes opdrachten die de leerlingen dit jaar moeten maken. Het varieert van monogram tot expressief en van olieverf tot krijt. Ze bepalen zelf hoe ze de opdracht vormgeven,” zegt Jan van Onselen, docent tekenen en beeldende vorming die samen met Barry van Druten, eveneens docent, de leerlingen begeleidt.
 

Stimulans

“Voor de leerlingen is deze expositie een extra stimulans.” De opdracht voor de kunstwerken verschillen per opleiding. Dat varieert van een opdracht aan mavoleerlingen tot het verplicht onderzoek doen voor Vwo-leerlingen. “Deze leerlingen dienen een onderzoeksplan in, analyseren, maken een opzet en proefwerkstukken. Kunstgeschiedenis maakt eveneens deel uit van deze opleiding.” Devin Chen, die twee nogal spookachtig afbeeldingen maakte is tevreden over zijn werk. “Het onderwerp kiezen was moeilijk, maar met olieverf, krijt en houtskool is het, volgens mij toch goed gelukt.” Mede klasgenoot Jack, die zijn achternaam zelfs niet op het kunstwerk plaatst is trots op zijn kunstwerk. “Het was wel hard werken, want het moest op tijd af zijn. Dat is gelukt.”

(Door Marianne van der Ham)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant