Afbeelding

VVD: ‘AVO definitief niet in gebruik?

Algemeen 59 keer gelezen

Woensdag verschenen er berichten in de media dat de AVO, de vluchtelingenopvang in Nissewaard, gepland aan de Boyleweg in Spijkenisse, haar deuren definitief niet zal openen. ‘Wij willen graag van het college weten of die informatie klopt’, zegt Angelique Twisker, raadslid VVD Nissewaard.

Nissewaard - ‘Nadat Europa enige tijd geleden afspraken over de opvang van vluchtelingen in en met Turkije wist te maken, namen de aantallen vluchtelingen die naar Nederland kwamen drastisch af. Zo drastisch dat het erop lijkt dat het AVO, dat de afgelopen maanden al on hold was gezet, definitief geen vluchtelingen zal opvangen. Wij willen graag een bevestiging van dat nieuws van het college’.

Tijd en energie

‘Er is door Nissewaard veel tijd en energie gestoken in het mogelijk maken van deze opvang, die voor de VVD bespreekbaar was, gezien de moeilijke situatie toen. Nu de stroom vluchtelingen veel kleiner is, is de noodzaak voor opvang in Nederland dus veel minder. Wij gaan er dan ook vanuit dat er vanuit de gemeente geen initiatieven worden genomen deze locatie weer onder de aandacht te brengen’, vervolg Twisker.

Vergoeding

‘Het Rijk heeft toegezegd de gemaakte kosten van Nissewaard te vergoeden. We zijn dan ook benieuwd of het geld inmiddels op de gemeentelijke bankrekening kan worden bijgeschreven, zodat het boek AVO dicht kan.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant