Afbeelding

Ingezonden: ‘Mooi om kinderen gelukkiger te maken’

Algemeen 209 keer gelezen

Rotterdam - Sinds mei 2017 is op de Marshallweg 17 in Rotterdam Ommoord Gezins- en kindercoachingpraktijk Toverkracht geopend. De trotse eigenares is Yvette Caljouw. “Zelf ben ik moeder van 2 jongens. En ik weet dus als geen ander hoe je soms met je handen in het haar kan zitten. Of als je ziet dat je kind ergens mee zit, je al van alles geprobeerd hebt, maar niks lijkt te werken. Onze oudste zoon liet toen hij net begon op school was nog behoorlijk het kaas van zijn brood eten en zijn weerbaarheid was laag. Wij besloten toen om naar een kindercoach te stappen om hier iets aan te doen. We wilden dat hij lekker in zijn vel kwam te zitten en leerde hoe hij voor zichzelf op kon komen.
Nadat hij daar was geweest dacht ik: wat zou het mooi zijn als ik kinderen nog gelukkiger kan maken! En daarbij dus niet alleen hen help, maar eigenlijk het hele gezin een duwtje in de rug geef!”.

Yvette is vervolgens gestart met de opleiding tot Integratief Kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. “Een pittige opleiding, in een hoog tempo. Maar die je wel de kneepjes van het vak leert. Het eerste diploma heb ik inmiddels op zak en ben daarom ook gelijk direct begonnen met mijn eigen praktijk.”

Maar wat is nu integratieve coaching? “Integratieve kindercoaching houdt in dat de oplossing voor het kind in het kind zelf ligt. Er wordt niets opgelegd. Tijdens het intakegesprek met ouders wordt er besproken waar ouders tegenaan lopen en waar zij denken dat hun kind tegen aanloopt. Uiteindelijk is hetgeen wat het kind vertelt het uitgangspunt van de coaching en begeleid ik het proces om tot die oplossing te komen.”

En hoe ziet de coaching er dan uit? “Mijn doelgroep is vanaf 4 jaar. Een kind van 4 gaat niet een uur lang rustig op de bank zitten en vertellen waar hij of zij meezit. De coaching gebeurt spelenderwijs; een kind laat via spel zien waar hij of zij mee worstelt. Wat al enorm helpt is dat kinderen een uur lang 1 op 1 aandacht krijgen. Daarnaast is deze vorm van kindercoaching kortdurend; het is een traject van maximaal 15 sessies. Voor een kind voelt het niet als therapie of coaching, maar gebeurt er onbewust heel veel.Ik krijg dan ook van ouders terug dat ook zij de verandering bij hun kind zien. Wat is er mooier dan dat! Een kinddat nog gelukkiger is en als cadeau ook nog blijere ouders!”

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden als zij last ondervinden van: angsten, boosheid, concentratieproblemen, conflicten tussen broertjes en/of zusjes, neerslachtigheid, onverklaarbare hoofd- of buikpijn, hoogsensitiviteit, pesten, slaapproblemen, moeite met contact maken. De lijst is onuitputtelijk.

Op www.tover-kracht.nl vind je meer informatie. Daarnaast is de praktijk te bereiken op 06 - 30 600 213.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant