Afbeelding

‘Veel Rotterdammers betalen te veel voor taxirit naar Schiphol’

Algemeen 104 keer gelezen

Rotterdam - Begin je vakantie niet met een dure uitglijder. De meerderheid van de reizigers betaalt flink te veel voor een taxirit vanuit Rotterdam naar Schiphol. Door de taxiprijzen naar de luchthaven van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je ongeveer 50 procent goedkoper uitkomen. ‘Dat is een snelle besparing. Zo kun je je vakantiegeld ook echt in de vakantie aan leukere dingen besteden’, zegt Paul Pietersen van taxi vergelijkingssite Gogido.

Steeds meer reizigers gaan met de taxi naar Schiphol, zo staat in het jaarverslag van de luchthaven. Ook het aantal cliënten dat vooraf prijzen vergelijkt via gogido.com stijgt. Dat is niet onlogisch, vergelijkingssites voor zorgverzekeringen, energieleveranciers en het boeken van hotelkamers en vliegreizen zijn in Nederland al langer mateloos populair.

Rotterdam en Amsterdam lopen bij het vergelijken van taxiprijzen via gogido.com voorop. Wat betreft ritten naar Schiphol blijkt dat voor Rotterdammers ook absoluut de moeite waard. Taxi Direct Zuid-Holland is met een rit van 75 euro zelfs 47 procent goedkoper dan sommige concurrenten. ‘De verschillen zijn soms verbijsterend groot’, zegt Paul Pietersen. ‘Je wilt dat je vakantie start met een betrouwbare chauffeur die op tijd is, als je met al je koffers klaarstaat. En je wilt een taxibedrijf dat niet meteen een aanslag pleegt op je vakantiebudget.’

Via gogido.com vergelijk je prijzen voor je rit, en de service en betrouwbaarheid van het bedrijf. Gogido vergelijkt de prijzen van meer dan 200 grote taxibedrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant