Rein en Phyllis Lander met Kruimeltjes van het Hofpleintheater die optraden tijdens de benefietavond. De opbrengst was € 368.000!, bestemd voor de  inrichting van de kinderkliniek.
Rein en Phyllis Lander met Kruimeltjes van het Hofpleintheater die optraden tijdens de benefietavond. De opbrengst was € 368.000!, bestemd voor de inrichting van de kinderkliniek.

Heilige Familiekerk aan Bergsingel omgebouwd tot kinderkliniek

Algemeen 309 keer gelezen

Rotterdam - “Dit wordt het mooiste project in Nederland in de zorg voor kinderen.” Dat zegt Rein Lander van de stichting Pallieter over het innovatief gezondheidscentrum voor het ernstig (chronisch) zieke kind uit Rotterdam en omgeving. Dat gezondheidscentrum komt in de voormalige Heilige Familiekerk aan de Bergsingel in Rotterdam.

Capellenaar Rein Lander zet zich in voor zieke kinderen en hum familie: “Ik doe dat voor de lach op het gezicht van een kind, dat even het ziek zijn kan vergeten”, zegt hij.
Rein is een Capelse weldoener.
Met de stichting Pallieter steunt hij tal van projecten voor zieke kinderen zoals: de oprichting van kinderhospice Pallieterburght, projecten in het Sophia kinderziekenhuis, en het IJssellandziekenhuis, een speciaal vakantiehuis (Villa Pardoes) voor gezinnen met ernstig zieke kinderen, en nog veel meer.

“Toen ik hoorde dat initiatiefnemers Bart Dura en Maritza Russel, directeur CityKids, de Familiekerk had gekocht en er een kinder-medisch centrum in komt, maakte m’n hart een sprongetje. Als kind uit Rotterdam met een katholieke opvoeding, kwam ik vaak in de Heilige Familiekerk. En nu er dus een plek voor zorg aan zieke kinderen in komt, wil ik daarbij betrokken zijn.”

Kruimeltje


Rein is lange tijd ernstig ziek geweest: “Maar toen ik hiervan hoorde, kreeg ik in één keer alle energie weer terug. Ik heb Bart gebeld en gezegd: Ik wil meedoen.” Dat telefoontje resulteerde in een functie als adviseur fondswerving voor de stichting Kruimeltje (ANBI gecertificeerd). Stichting Kruimeltje zet zich op dit moment in om de kindvriendelijke inrichting van het Familiehuis bij elkaar te “kruimelen”.

“We gaan Kruimeltje met een bedrag van 50.000 euro sponsoren. Daarvan worden onder andere de kamers voor de kinderen ingericht. Er kunnen acht kinderen terecht. Maar ook wordt er een snoezelkamer ingericht, en een plek waar ouders kunnen verblijven. Pallieter geeft geen geld, dat doen we nooit maar als het goede doel past bij onze uitgangspunten dan betalen we de factuur van bijvoorbeeld inrichtingskosten.”

Rein doet een oproep aan mensen om dit project financieel te steunen: “Dit wordt zo een prachtig groot project, voor alles wat met de zorg van zieke kinderen in Rotterdam en omgeving te maken heeft. En het is uniek in Nederland.”

Mariakapel


Zelf heeft Rein ook nog een persoonlijke wens: De Mariakapel in de monumentale familiekerk, gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw door architect Pierre Cuypers wil hij in originele staat terugbrengen. “De kapel hebben we persoonlijk geadopteerd. Nu is de ruimte helemaal leeg. Maar we zouden graag de mariabeelden en bidstoeltjes er weer in terugbrengen.”

Voorjaar 2018

De grote wens om de kinderkliniek in het voorjaar van 2018 te openen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant