Stadsinitiatief Rotterdam en PvdA in actie tegen deelfietsen

Rotterdam - Vandaag lanceerden Robin van Holst (Stadsinitiatief Rotterdam) en Barbara Kathmann (PvdA Rotterdam) bovenop een berg van Aziatische deelfietsen op de Noorderbrug het platform: deelfiets-rotterdam.nl. De partijen willen af van meerdere aanbieders en in plaats daarvan een Rotterdams deelfietssysteem met één aanbieder.

Robin van Holst van Stadsinitiatief Rotterdam: "De stad wordt overspoeld met deelfietsen van slechte kwaliteit zonder dat sprake is van enige vorm van regie vanuit de gemeente Rotterdam. Terwijl het wel onze buitenruimte is en een goed deelfietssysteem kan bijdragen aan het fietsgebruik en het terugdringen van het autoverkeer. Ook kunnen Rotterdamse fietsenmakers en MBO-leerlingen aanhaken bij een speciaal voor Rotterdam ontwikkeld deelfietssysteem."

Barbara Kathmann van de PvdA: "Een goed Rotterdams deelfietssysteem komt ook de betaalbaarheid ten goede, want hoe vaker de fietsen gebruikt worden, hoe lager de kosten. Daarnaast draagt het bij aan het bereiken van de klimaatdoelen en een schone lucht in de stad, want fietsen is een van de meest klimaatvriendelijke vorm van vervoer."

Meer berichten
Shopbox