Cultuurclubbers, museummaniakken en nieuwsgierige nachtvlinders opgelet: op zaterdag 3 maart ontdek je in één nacht wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. (Foto: Aad Hoogendoorn)
Cultuurclubbers, museummaniakken en nieuwsgierige nachtvlinders opgelet: op zaterdag 3 maart ontdek je in één nacht wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. (Foto: Aad Hoogendoorn)

Museumnacht: Selfie met een tweekoppig kalf of verkleed als Cleopatra

Rotterdam -  Cultuurclubbers, museummaniakken en nieuwsgierige nachtvlinders opgelet: op zaterdag 3 maart ontdek je in één nacht wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. Stap in de wondere wereld van maskers in het Wereldmuseum met een optreden van rapper Winne, maak een selfie met het tweekoppige kalf in Het Natuurhistorisch of ervaar kunst in het donker in Het Oogziekenhuis. Met een bijzonder divers programma bruist de stad tijdens Museumnacht010. Passe-partout winnen? Stuur even aan mailtje naar redactie.hl@persgroep.nl.

Tijdens de Museumnacht zijn er verschillende hotspots te bezoeken Zo kun je je in het Witte de Withkwartier laten knippen bij de pop-up kapsalon in Showroom MAMA of stap even binnen bij V2_ als je durft, waar de machine van kunstenaar Philip Vermeulen ballen door de ruimte schiet met 150 km per uur. Ook een aanrader is Witte de With Center for Contemporary Art, met een optreden van The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis.

Zuid

Schoenen uit en telefoon inleveren: begin je Museumnacht ontspannen in het Nederlands Fotomuseum (Wilhelminapier) met yoga in de tentoonstelling Unwired. Na een potje knallen op een van de 80 flipperkasten in het Dutch Pinball Museum (Katendrecht), of een nachtelijk bezoekje aan het Feyenoord Museum, schuif je aan bij Verhalenhuis Belvédère (Katendrecht) voor volksgerechten en familieverhalen.

Museumpark

Rond het Museumpark & Scheepvaartkwartier is er ook volop cultureel verantwoord vertier. Verdwaal in Museum Boijmans Van Beuningen tussen de XL kunstwerken, soms wel vijf bij zes meter groot, of laat je in de Kunsthal onderdompelen in de tragikomische wereld van Deense kunstenaar Michael Kvium. Vergeet niet een selfie te maken verkleed als Cleopatra in het Belasting- en Douane museum of struin rond bij Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld.

Oude Westen

Doe tijdens Museumnacht010 een rondje galeries in het Oude Westen. Bij Galerie Rianne Groen draait het om het thema 'thuis', bij PrintRoom vind je nieuwe energie in een mobiele berkensauna en ook De Kracht van Rotterdam is niet te missen: de galerie kleurt de Van Speykstraat felroze met modefotografie en performances. In het Schaakstukkenmuseum speel je een levensgroot schaakspel met de architectonische reuzen van Rotterdam: sla met de Erasmusbrug een kubuswoning van het bord! Bemachtig bij het Mariniersmuseum een van de felbegeerde tickets voor het uitzicht vanaf het Witte Huis of laat je trakteren op beats door DJ's Jeff Solo en Ted Langenbach bij Museum Rotterdam. In een avontuurlijke bui? Stap in de Mystery Bus en laat je naar een onbekende bestemming brengen.

Museumnacht010, 3 maart, 20.00 tot 01.00 uur, zie www.museumnacht010.nl. Passe-partout winnen? Stuur even aan mailtje naar redactie.hl@persgroep.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden