Afbeelding

Parade-sfeer op De Fontein

Algemeen 57 keer gelezen

Rotterdam - Het is een gewone doordeweekse avond toch is het een drukte van jewelste bij basisschool De Fontein. De school heeft de deuren geopend voor het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar een bijzondere editie omdat De Fontein een subsidie heeft gekregen om kunst, cultuur en sport vanuit de wijk het Oude Noorden bekend te maken bij ouders en kinderen.


Zo bieden ondernemers uit de buurt allerlei activiteiten aan. De gitaaracademie laat de kinderen op de ukelele spelen, is er djembe-les door studio Kawienbi, worden er kaarten en enveloppen versiert met kunstenaar Chantal van Heeswijk, is er yoga met Erwin Nederhoff en kan er hard gefietst worden met de Rotterdamse wielerploeg Delta Cycling Campus. Ook oud-leerling Nurselin is weer even terug op school. Zij verkoopt zelfgemaakte sieraden. Het materiaal dat zij daarvoor gebruikt komt onder meer uit de winkel van haar vader, het Fietslokaal.

Maar ook de kinderen van de school zijn super creatief geweest en bieden geweldig amusement aan aan de ouders. Van een levend computerspel tot een complimentenspiegel en van een voorleestent tot een mini circus. Dit alles zorgt voor een bruisende avond en doet denken aan de Parade, maar dan gewoon bij basisschool De Fontein.

Ouders, kinderen, ondernemers en de school kijken terug op een mooie avond met leuke entertainment en een goede sfeer. ‘Een geslaagd experiment waarbij niet alleen de kinderen zich hebben kunnen presenteren maar ook ondernemers. Duidelijk is nu dat het Oude Noorden op het gebied van kunst, cultuur en sport bruist’ aldus locatieleider Leontine van der Wel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant