Afbeelding

Dwars door Rotterdam fietsen voor gezonde lucht

Algemeen 106 keer gelezen

Rotterdam - Sinds jaar en dag maken auto’s in Rotterdam de dienst uit, ten koste van de veiligheid van fietsers en de publieke gezondheid. Om meer aandacht te vragen voor deze problemen organiseert een aantal Rotterdammers zaterdag 1 juli de Fietsmob, een grote fietsstoet dwars door Rotterdam.

Met deze actie willen de Rotterdammers zichtbaar maken dat zij meer ruimte voor de fiets willen, en minder voor de auto. Hun boodschap aan de gemeente Rotterdam: Zet de fiets op 1! Hierbij zal niemand minder dan de Rotterdamse acteur Joris Lutz die dag het programma presenteren.
De deelnemers zullen een rondje door het centrum van Rotterdam fietsen, waaronder de Coolsingel en de ‘s Gravendijkwal. Er worden ongeveer 250 deelnemers verwacht.

De deelnemers is gevraagd hun fiets zo mooi mogelijk te versieren, zodat het een opvallend en kleurrijk gebeuren zal worden. Voor de mooist opgetuigde fiets zal een originaliteitsprijs worden uitgereikt.
Deelnemers verzamelen om 13.00 uur bij de G.J. de Jonghweg 40. Hier kunnen zij elkaars fietsen bewonderen terwijl Joris Lutz een programma op het podium presenteert. Om 14.00 uur start de ‘Fietsmob’.

Anderhalf uur later eindigt de stoet op dezelfde plek waar de Rotterdamse band de Maja Fietsclub optreedt en om 16.00 uur de originaliteitsprijs wordt uitgereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant