Jamal Elghannouti met het Dreamteam en de kinderen. Elghannouti (34) is zaalvoetbalinternational bij Oranje en is een groot rolmodel voor veel kinderen en jongeren in Hillesluis
Jamal Elghannouti met het Dreamteam en de kinderen. Elghannouti (34) is zaalvoetbalinternational bij Oranje en is een groot rolmodel voor veel kinderen en jongeren in Hillesluis

Jamal Elghannouti is trots op Dreamteam en kinderen Hillesluis

Algemeen 79 keer gelezen

Rotterdam - Woensdag is op het Pantserklosplein in Hillesluis een tweetal bijzondere kunstwerken onthuld. De schilderijen zijn gemaakt door jongens van het Dreamteam (17-jarigen) en kinderen van 8 tot 13 jaar. Hierbij kregen ze hulp van kunstenaar Mart Bechtold en zaalvoetbalinternational Jamal Elghannouti.

Door Rachid Benhammou

De onthulling van de kunstwerken is de kroon op het werk van het project ‘Cultuurwerkplaats’ van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam), dat een bijdrage wil leveren aan de culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren in Hillesluis. Daarnaast wordt gestreefd naar een verhoging van de deelname aan actieve kunstbeoefening om persoonlijke en sociaal-maatschappelijke verbetering brengen in Rotterdamse achterstandswijken.

Jamal Elghannouti (34) is zaalvoetbalinternational bij Oranje en is een groot rolmodel voor veel kinderen en jongeren in Hillesluis. “Onder begeleiding van Dorinda Dijs, kunstenaar Mart Bechtold en ik, hebben meerdere kinderen uit Hillesluis deelgenomen aan de kunstworkshops. Deze kinderen hebben samen met ons en het dreamteam, wekelijks gewerkt aan het ontwerpen van twee muurschilderijen. Deze kunstwerken hebben als thema’s Sport & Cultuur en de Multiculturele samenleving.”

Dreamteam

Het Dreamteam bestaat uit tien jongeren die zich inzetten voor de wijk. Zij organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren om ze van de straat te houden. SKVR werkt met deze vaste groep jongeren middels voetbalclinics en kunstworkshops aan competenties zoals zelfvertrouwen, samen werken of creativiteit. De SKVR wil hiermee een bijdrage leveren aan de culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren in Hillesluis en streeft daarnaast naar een verhoging van actieve kunstbeoefening.

Elghannouti: “Dit was in eerste instantie moeilijk te bereiken voor de SKVR. De interesses van de kinderen en jongeren in de wijk liggen veelal bij sport en niet bij kunst en cultuur. Door de oprichting van het Dreamteam en mijn inzet als rolmodel en zaalvoetbalinternational uit Hillesluis, hebben we kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur, eindelijk kunnen bereiken. We hebben samen de perfecte verbinding weten te maken tussen sport, kunst en cultuur.”

“We zijn trots op ons Dreamteam, omdat zij zien dat er te weinig activiteiten zijn voor de kinderen. Als zij veel op straat rondhangen is er een grotere kans om in de criminaliteit terecht te komen. Met sport, kunst en cultuur stimuleren we ze om hun horizon te verbreden. Schilderen is een vorm van expressie en een manier om hun creativiteit vast te leggen op een doek. Het resultaat is fantastisch geworden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant