Afbeelding

Maritiem Museum en Van Oord slaan handen ineen tijdens de Wereldhavendagen

Algemeen 45 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de Wereldhavendagen op 2 en 3 september is het Maritiem Museum op dreef samen met nieuwe partner Van Oord. Deze innovatieve waterbouwer is bekend van iconische baggerprojecten en de bouw van windparken op zee. Bezoekers bouwen met bouwsteentjes mee aan de ‘Wereld van Van Oord’. Daarnaast stappen ze in de vernieuwde Maritiem Museum Haven aan boord van bijzondere schepen en kranen en maken kennis met ‘maritieme meesters’ van toen en nu.

Op de kade van het Maritiem Museum ontvangt Van Oord het publiek in hun eigen containerdorp waar het kan meebouwen aan de ‘Wereld van Van Oord’. Van Oord werkt dagelijks aan grote en complexe projecten en is als toonaangevende waterbouwer gespecialiseerd in bagger-, waterbouw- en offshore projecten. De bezoeker kan dit weekend ervaren hoe het is om aan zulke grote projecten te werken. Iedereen kan een ‘steentje’ bijdragen door een eigen creatie te maken, bijvoorbeeld een windmolen voor een windpark op zee, een appartement op het palmeiland in Dubai of een offshore pijpleiding.

Tijdens de Wereldhavendagen is bij het Maritiem Museum van alles te doen voor jong en oud. Er zijn talloze gastschepen zoals klassieke jachten, motorsleepboten, platbodems, haringlogger ‘Balder’ en stoombaggermolen ‘Friesland’ te bezoeken. Dit weekend is het ook mogelijk om nog een laatste keer mee te varen met de varende topstukken van het museum. De stoomslepers Pieter Boele, Dockyard V en de Volharding 1 maken deel uit van het excursieprogramma van de Wereldhavendagen. 

Op zaterdag 2 en zondag 3 september is het Maritiem Museum van 10:00-18:00 uur geopend en het gehele museum is gratis toegankelijk. De tickets voor de historische rondvaarten zijn te koop via www.wereldhavendagen.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant