Afbeelding

Ingezonden brief

Algemeen 63 keer gelezen

Ophalers niet blij met volle luiers!

Rhoon - “Sinds jaar en dag haalt de RK-sportvereniging WCR uit Rhoon oud-papier
op in vele buurten en wijken van de dorpskern Rhoon. Er worden vaste routes gereden op vaste dagen om uw oud-papier op te halen. Dit is tweeledig: allereerst ontvangt WCR hiervoor regelmatig een financiële bijdrage van het oud papier, wat goed is voor de club. Ten tweede: U als bewoner hoeft NIET de deur uit om uw oud-papier weg te brengen. Hooguit vanuit uw huis tot aan de rand van de weg en daar halen de vrijwilligers van WCR het bij u op, zowel bij 30 graden hitte, maar ook als het regent en als het vriest.”
“Zij doen dit als groep heel graag, maar toch zijn er een paar ergernissen, die
zij graag aan u doorgeven. Allerlei zaken, die GEEN papier of karton zijn, komen zeer regelmatig voor in de door u aangeboden oude kranten, tijdschriften, karton en meer.
Daarom geven zij u hierbij een paar spelregels door, die het ophalen vergemakkelijken en u de garantie geven dat zij UW papier blijven ophalen.”
“Oud-papier is OUD-PAPIER EN KARTON! Geen piepschuim, geen plastic, geen pakken sap, zoals melk, vla en frisdrankpakken, (horen bij het plastic afval) geen bubbeltjesfolie en ook GEEN volle luiers en zeker GEEN puin en ander afval. Daar is de gemeentereiniging ophaaldienst voor.”
“En ook zouden de vrijwilligers graag zien, dat het oud-papier worden neergezet in wat handzame pakketten, dat mag in dozen, pakken met een touwtje er om heen, maar liever NIET in plastic zakken of als grote dozen van b.v TV aankoop, tuinmeubelen etc. En bij winderig weer even en steen op het papier leggen. Probeer zoveel mogelijk zelf de grote dozen wat kleiner te maken. De mannen van de papier ophaal dienst zullen u zeer dankbaar zijn en op deze manier blijft men papier bij u ophalen (zomer en winter) en houden we Albrandswaard schoon en netjes.
ALLES wat niet bij het oud-papier behoort wordt zonder pardon teruggelegd op de plek waar uw papier aanbod staat. Hopelijk lezen veel mensen dit en als er 50 tot 75% gehoor aan geven, dan maakt u het oud papier ophaalteam echt blij.” Namens de papier ophaalmannen: Jaap de Raadt, Jan van de Griendt e.a.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant