Henk van Buren heeft een grote verscheidenheid aan dierfiguren geboetseerd.
Henk van Buren heeft een grote verscheidenheid aan dierfiguren geboetseerd. Foto: Bibliotheek Hoogvliet

Werk van Suzan Paludanus en Henk van Buren in bieb

Algemeen 163 keer gelezen

Hoogvliet - De expositie in bibliotheek Hoogvliet voor de maand augustus wordt verzorgd door Suzan Paludanus (acrylschilderijen en aquarellen) en Henk van Buren (objecten van klei). De werken van deze kunstenaars bieden samen een prachtig afwisselende tentoonstelling.

Henk van Buren

Henk van Buren volgde, geïnspireerd door pottenbakkersdorpjes in Zuid-Frankrijk, de tweejarige opleiding aan de technische school voor pottenbakken in Gouda. In dit ambacht is om resultaat te zien veel oefening en volharding nodig. Henk heeft zijn atelier aan huis in Papendrecht en draait en boetseert dagelijks. Hij probeert zijn werk, bestaande uit potten, vazen en schalen nog steeds verder te vervolmaken. Daarnaast heeft hij een grote verscheidenheid aan dierfiguren geboetseerd.

Susan Paludanus

Suzan Paludanus begon haar kunstzinnige loopbaan in Zuid-Frankrijk bij Leo Musch. In aanvang werkte ze alleen in aquarel maar gaandeweg raakte ze enthousiast over acryl, waar ze nu voornamelijk mee werkt. In Nederland volgde ze bij diverse kunstenaars cursussen en lessen in tekenen en schilderen, onder meer naar model en naakt, waarbij ook andere technieken en materialen aan de orde kwamen. Haar onderwerpen vindt ze in foto’s van haarzelf of uit de krant, bloemen en haar tuin, waarbij voorstellingen vaak worden geabstraheerd. Ze schildert laag over laag, waardoor een eigen kleurpatroon ontstaat en probeert vooral harmonie te bereiken in haar werk. Ze exposeert soms samen met haar echtgenoot die graficus was.

Informatie

De tentoonstelling is te zien in bibliotheek Hoogvliet aan het Rijkeeplein 2 in Hoogvliet en is gratis toegankelijk. Zie voor de openingstijden www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Suzan Paludanus werkt vooral met acrylverf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant