Maarten en Evelien Vaandrager kwamen drie jaar geleden vanuit Utrecht naar de Beatrijsstraat in Middelland.
Maarten en Evelien Vaandrager kwamen drie jaar geleden vanuit Utrecht naar de Beatrijsstraat in Middelland.

Maarten en Evelien hebben een eigen paradijsje in Middelland

Algemeen 200 keer gelezen

Rotterdam - Met het project ‘Kansrijke Wijken’ stimuleert het gemeentebestuur van Rotterdam dat er meer inwoners met ‘sterke schouders’ in de stad blijven en komen wonen. Er wordt gestuurd op meer grote woningen, meer excellente scholen en meer groen en speelruimte in een aantal wijken rondom het centrum. Maarten en Evelien Vaandrager kwamen drie jaar geleden vanuit Utrecht in zo’n wijk wonen, in de Beatrijsstraat in Middelland. Ze hebben een zoon van 2,5 jaar en dochter van 8,5 maand.

Door Annemarie van der Ploeg

Maarten is getrouwd met Evelien, die een beetje onder Rotterdam opgroeide. “Dit is voor haar dus wel een beetje als een thuis.Voor mij als techneut is het belangrijk dat ik op een plek zit waar interessant werk te vinden is. Toen was Rotterdam best wel een logische keuze. We hebben buiten de stad gezocht en ook in alle wijken van Rotterdam, maar dit was de eerste plek waarvan wij dachten: ‘Ja, dit is het’. Dat komt door de ligging ten opzichte van het centrum en openbaar vervoer en snelwegen. Bovendien heeft deze wijk historie, en karakter. In tegenstelling tot een nieuwbouwwijk.”

Evelien vult aan: “Toen we hier net kwamen wonen, merkte ik dat het echt stil is. Het is net of je in het buitengebied leeft en niet of je midden in de stad zit met die binnentuin en die vogeltjes. Het doet hier heel erg dorps aan. De mensen groeten elkaar ook. Er zijn meer dan genoeg speelmogelijkheden voor kinderen en veel scholen. Maar dat wisten we niet toen we hier kwamen wonen. We hebben het niet van tevoren uitgezocht. Veel mensen met kinderen willen eigen buitenruimte en geen bovenwoning. Die vertrekken uit de stad. Wij hebben een dakterras en een garage. Dat was voor ons een trigger en is uniek aan dit huis.”

Maarten weet nog wat aandachtspunten te noemen. “De luchtkwaliteit is slecht, zoals in alle grote steden. Kijk bijvoorbeeld naar de ‘s Gravendijkwal. Ze hadden tien jaar geleden al plannen om deze te overkappen. Dat zou echt een verbetering zijn. In de Middellandstraat zijn er wel wat cafeetjes met terrasjes bij gekomen. Dat maakt al zo’n verschil, maar het mogen er echt wel meer worden. Er waren veel waterpijp-cafés en koffiehuizen waar iedereen binnen zat.”

De gemeente gaf een bedrag om wat werkgroepen op te richten. Maarten besluit: “Het idee komt uit België en de uitvoering komt van de bewoners. Een daarvan is ‘Zomerparadijs’, In het midden van onze straat zijn vijf parkeerplekken weg en daar is voor twee maanden een soort ontmoetingsplek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant