Het festival biedt senioren de mogelijkheid hun creatieve talenten te ontdekken en te laten zien. Op de foto: Boetseren door Kees Buckens.
Het festival biedt senioren de mogelijkheid hun creatieve talenten te ontdekken en te laten zien. Op de foto: Boetseren door Kees Buckens. Foto: Wouter Vocke

Workshops en exposities op het Plus Parade Festival in Kralingen

Algemeen 84 keer gelezen

Rotterdam - Een week lang creatieve workshops, exposities en optredens voor en van senioren tijdens het Plus Parade Festival in Kralingen-Crooswijk.

Op zaterdag 7 oktober opent Paulette Verbist, vice-voorzitter van de gebiedscommissie, om 10.30 uur het Plus Parade Festival bij ‘t Hofje van Gerrit de Koker. Mohammed el Wakidi vertelt verhalen en het Bravura Ensemble met Katja Dirven (cello) en Marina Meerson (viool) treedt op.

Vierde editie

Het is alweer de vierde keer dat het Plus Parade Festival plaatsvindt, een festival dat senioren de mogelijkheid biedt hun creatieve talenten te ontdekken en te laten zien.
Net als de voorgaande jaren wordt er samengewerkt met de Kunstroute Kralingen Crooswijk. Na de opening van het Plus Parade Festival gaat de binnentuin van ‘t Hofje van Gerrit de Koker, met beelden van deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute Kralingen, om 12.00 uur open voor publiek. Op 9 en 15 oktober kunnen ouderen met de bustour Kunstkijken een tocht maken langs de Kunstroute.

Gratis workshops

Tijdens het Plus Parade Festival, dat duurt tot en met 15 oktober, zijn er iedere dag gratis workshops op verschillende locaties in Kralingen-Crooswijk: Pniël, Rubroek, De Nieuwe Plantage, Hoppesteyn, Oostmolensteyn, ‘t Hofje van Gerrit de Koker en Mazesteyn. De workshops worden verzorgd door professionele kunstenaars. Daarnaast kunt u exposities en spetterende optredens zien van andere ouderen. De week wordt op zondag 15 oktober bij Hoppesteyn afgesloten met onder meer een optreden van het HOPSterrenkoor.

Voor meer informatie of aanmelden: info@pluspuntrotterdam.nl of bel naar Pluspunt 010-4671711.

Lang Leve Kunst

Het Plus Parade Festival is onderdeel van het programma Lang Leve Kunst in Kralingen-Crooswijk en is een gezamenlijk project van de zorg-, welzijn-, en cultuurinstellingen Aafje, Cultuurscouts, Leliezorggroep, Middin en Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie.

Pluspunt

Pluspunt is een expertisecentrum voor senioren en participatie. Zij richten zich op senioren zelf en op organisaties die werken met senioren. Organisaties die werken met senioren kunnen bij hen terecht voor advies, begeleiding, coaching en deskundigheidsbevordering. Senioren kunnen bij Pluspunt terecht voor inspirerende cursussen en projecten en zijn van harte welkom als ze zelf ideeën hebben voor activiteiten voor en door ouderen.

pluspuntrotterdam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant