Afbeelding

Geruisloze Zonnebootrace in de Rijnhaven

Algemeen 49 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de veertigste editie van de Wereldhavendagen zullen meer dan 25 nationale en internationale teams het tijdens de Zonnebootrace in raceboten tegen elkaar opnemen op een speciaal ontworpen parcours in de Rijnhaven. Het is een geruisloze race, de boten bewegen zich enkel voort op zonne-energie. De races zijn spectaculair om naar te kijken en interessant voor de hele familie.

De Zonnebootrace is een evenement voor techneuten, lefgozers, gadget freaks en organisatietalenten, die duurzaam met Moeder Aarde om willen gaan. Met zelf ontworpen zonneboten strijden de teams tegen elkaar om met zo weinig mogelijk waterweerstand de snelste tijden neer te zetten.

De race is een happening gespiegeld aan de World Solar Challenge en ooit geïnitieerd door Nederlands eerste ruimtevaarder Wubbo Ockels. Hij daagde vernuftelingen uit om een drijvende versie te maken die ook in een minder zonnig land als Nederland zou kunnen functioneren. Er zijn veel technologische ontwikkelingen, waardoor de snelste boten nu meer dan 50 km per uur kunnen halen! Zo zorgen de teams voor de innovaties van vandaag en creëren we samen de energie voor morgen. 

Kijk voor meer informatie op www.solarsportone.org of www.youngsolarchallenge.nl. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant