Afbeelding

De aaibare én spannende kant van katten in de kunst

Algemeen 61 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden artikel van kattenliefhebber Hoo-Man Chan die lezingen gaat geven over de rol van katten in de kunst. 

‘Volgende maand gaat in de Rotterdamse Kunsthal de boeiende tentoonstelling van start over “Katten in de kunst”. Zelf ben ik een grote liefhebber van katten, vandaar dat ik met plezier daar twee lezingen over ga geven in Huis Der Zotheid.

31 augustus en 1 september
De eerste lezing op donderdag 31 augustus was binnen een paar uur uitverkocht. Daarom dat wij inwoners van Rotterdam nu ook op vrijdagavond 1 september in de gelegenheid stellen om van 19.30 tot 21.30 uur, in literair café Huis der Zotheid (Haringvliet 401, Rotterdam) de lezing bij te wonen.

Van huisdier naar kunstwerk
Door het volgen van de lezing verdiept u uw kennis in een keur aan bekende en minder bekende kunstenaars die de poes als centraal beeld in hun werken hebben gesteld. De poes staat niet alleen voor een aaibaar object van affectie, maar heeft ook een heel andere, juist spannende kant, zelfs tot in een bijbelse kunst-context. Door het volgen van de “Katten in de kunst”-lezing bereidt u zich goed voor op uw eventuele bezoek aan de veelzijdige katten-expositie van de Kunsthal!

Aanmelden
Als u (en uw eventuele introducees) wil deelnemen aan deze lezing, meldt u zich dan aan per mail: kunstminnaars@gmail.com Vermeld daarin alstublieft uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers.

Graag tot ziens bij “Katten in de kunst” in het Rotterdamse Huis der Zotheid!

Met kunstminnende groet,

Hoo-Man Chan.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant