Afbeelding

‘Iety is niet het zoveelste koffiebarretje in de stad’

Algemeen 83 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden stuk van Renske Wassink over Iety, galerie en lunchroom in Middelland.

Nieuwsgierig stapten wij op een zonnige dag het gezellig zaakje op de hoek van de Heemraadssingel en de 2e Middellandsstraat binnen. Van achter de toonbank heet de gul lachende gastvrouw Ellen ons welkom. Wij schuiven bij haar aan voor een heerlijk kopje cappuccino en vroegen haar naar een bijzonder evenement dat zij organiseert op 16 september.

Iety, wat een bijzondere naam. Daar zit vast een verhaal achter?

Iety was de naam van mijn moeder. Dat was een hele charmante en persoonlijk vrouw. Ons huis was altijd vol met vriendinnen met hun kinderen en echtgenoten. Er werd veel gedanst en gelachen. maar mijn moeder had brede interesse, Ze las veel en hield van een filosofisch gesprek.

Wie wel eens bij Iety is geweest, voelt gelijk dat dit niet gewoon het zoveelste koffiebarretje is in de stad. Wat maakt Iety anders?

Iety is heel persoonlijk. Personeel loopt in de kleding waar ze zich mooi in voelen. Iety is ook een plek waar de kunst en de buurt bij elkaar komen. Op dit moment hangt er bijvoorbeeld werk van Henk van Vessem.

Op 16 september staat er bij Iety een bijzonder evenement op de agenda. Kun je ons daar wat over vertellen?

Ik organiseer eens in de paar weken een muzikaal diner. Een uitgebreid 4-gangendiner met van alles er op en er aan, afgewisseld met mooie muziek en de muzikanten als tafelgenoten. Het is een gezellig en intiem gebeuren, we maken lange tafels waar dus wordt aangeschoven. Uit de vorige editie zijn al allerlei bijzondere vriendschappen ontstaan tussen mensen die elkaar hier aan tafel ontmoetten.

Zangeres Magda Mendes heeft eerder dit jaar zo’n diner met fadomuziek omlijst. Zij vertelde dat zij erg onder de indruk was van jouw kookkunsten. Kun je vast een tipje van de sluier oplichten wat er op 16 september op het menu staat?

Wat leuk dat Magda zo enthousiast is over ons eten. We zijn met drie koks en maken dan samen met zijn drieën en veel kookboeken een menu. Zo koken we ook voor familiedinertjes en tot nog toe hebben we alleen heel veel lof gehad voor het eten.

Voor de komende editie heb je zangeres en violiste Loreley gevraagd het diner van muziek voorzien. Wat kunnen we verwachten?

Loreley is een spontane vrouw met een heel bijzonder geluid. Een stem die je kan raken en mee kan nemen met plezier in het leven. Het is heel zomerse muziek, veel Afrikaanse invloeden. Ze noemt het zelf wereldpop en daar kan ik me wel in vinden. Normaal speelt ze met een volledige band, maar voor dit diner gaan we voor een wat intiemere setting met alleen gitaar.

Dat klinkt als een gezellig avondje uit. Hoe kunnen mensen reserveren?

Reserveren kan door een mail te sturen naar info@iety.nl of door even bij ons binnen te lopen.
De kosten voor het diner inclusief muziek zijn € 45,- per persoon.
Inloop vanaf 18:00, de eerste gang wordt geserveerd om 18:30.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant