Onderwaterfotografie van Marleen van Arendonk te zien in bibliotheek.
Onderwaterfotografie van Marleen van Arendonk te zien in bibliotheek. Foto: Eva de Graaff

Marleen laat haar liefde voor het onderwaterleven zien

Algemeen 171 keer gelezen

Haar passie voor het leven onder water heeft Marleen van Arendonk vertaald in een bijzondere expositie. In de Bibliotheek Hoogvliet is haar fotoreportage geënsceneerde onderwaterfotografie de hele maand oktober te zien.

Hoogvliet - Marleen van Arendonk heeft liefde voor het onderwaterleven. Vanuit deze passie is haar laatste werk ook ontstaan. Tijdens haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam begon zij al duikend met het fotografisch vastleggen van elementen van de wereld boven water in een geënsceneerde combinatie met het leven onder water.

Volgens Marleen vergroot het duiken de beeldende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om driedimensionaal te bewegen, waardoor een ongebruikelijke standpunten worden ingenomen ten opzichte van het object. Ook het licht en de schaduw zorgen onderwater voor een bijzonder beeld.

Elementen als kleur, ruimte, standpunt, cultuur, natuur en de werking van water en wind zijn kernbegrippen in het werk. De foto’s zijn haar reactie en associatie op herinneringen. Door een beperkte waarneming onderwater, kunnen deze beelden intenser zijn dan boven water.

Deze buitengewone expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek www.bibliotheek.rotterdam.nl/locaties/bibliotheek-hoogvliet

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant