Afbeelding

Oogstfeest op de Oedenstee

Algemeen 105 keer gelezen

In Oudeland werken Stichting Ravottuh, Antes en de Kinderboerderij de Oedenstee van de gemeente Rotterdam samen aan het project Groen Verbindt. Met bijdragen van het Oranje Fonds, Shell Pernis en de gemeente Rotterdam is er naast de bestaande Ravottuh speelplek aan de Othelloweg een openbare wijktuin gemaakt en is er op de kinderboerderij een productietuin gerealiseerd waar groente wordt verbouwd.

Hoogvliet - In het gehele project staat ontmoeting centraal! Ontmoeting tussen verschillende mensen met diverse achtergronden, van jong tot oud, met en zonder zorgindicatie. “Op woensdag 4 oktober oogsten we letterlijk en figuurlijk de vruchten van deze samenwerking met een oogstfeest op kinderboerderij de Oedenstee. En dit feestje vieren we graag met iedereen. Van 13 tot 15:30 uur zijn kinderen van 4 tot 12 en hun (groot)ouders van harte welkom om mee te doen aan verschillende gratis activiteiten.”

Op het programma staan o.a.: pizza bakken, pompoenen uithollen, aardappelwokkels maken, appelsap persen en een kruidenworkshop. De activiteiten worden begeleid door medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de kinderboerderij, Ravottuh, Antes en Pameijer. Het oogstfeest wordt feestelijk afgesloten met een buffet voor de dieren. De boerderijdieren krijgen dan ‘extra lekkere’, verse groente en fruit geserveerd. Niet in een voerbak, maar voor één keer op een gedekte feesttafel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant