Afbeelding

Rotterdam dertigste op lijst ‘Best/Worst Driving Cities’

Algemeen 70 keer gelezen

Rotterdam - Volgens de grootste online auto-onderdelen-retailer van Duitsland, Kfzteile24, staat Rotterdam op de dertigste plek van de honderd ‘Best/Worst Driving Cities’. Het onderzoek behandelt onder meer zaken als gemiddelde parkeerkosten per uur, luchtvervuiling, hoeveelheid auto’s/opstopping en de kwaliteit van de wegen. Kolkata (India) heeft de twijfelachtige eer om de lijst van slechtste ‘auto-steden’ aan te voeren, terwijl Düsseldorf als beste uit de bus komt. Rotterdam staat net boven Berlijn en Barcelona, maar onder Amsterdam (18e).

Thomas Kloubert, hoofd marketing van Kfzteile24, hoopt dat het onderzoek “een katalysator is voor de ‘slechte auto-steden’ om te investeren in veiliger, schoner en efficiëntere wegen en gaan nadenken hoe methodes van de ‘beste auto-steden’ kunnen worden toegepast in hun eigen stad”.
In het onderzoek scoort Rotterdam goed wat betreft weg-kwaliteit, maar is er relatief gezien ook grote kans om in een file (Congestion) terecht te komen. De gemiddelde snelheid om van de stad naar Rotterdam/The Hague Airport te rijden, ligt op 21 km per uur.
Voor het onderzoek werd in eerste instantie gekeken naar de 500 steden met de meeste geregistreerde voertuigen die bovendien over verkeers-data beschikken. Daaruit werd een lijst van 100 steden geselecteerd.

Kijk voor het volledige onderzoek op https://www.kfzteile24.de/best-and-worst-cities-to-drive-eur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant