Drukte tijdens open dagen van het Comenius College

Rotterdam - Sommige scholen van het Comenius College ontvingen tijdens de onlangs gehouden Open Dag zoveel bezoek dat ze al om 17.00 uur door de attenties heen waren, terwijl ze nog drie uur voor de boeg hadden.

De attenties - powerbanks voor achtstegroepers, met de opdruk: 'Opgeladen je toekomst in op het Comenius College …', en digitale rekenlinealen voor zevendegroepers - vlogen als warme broodjes over de toonbank.

Leerlingen en ouders toonden tijdens de Open Dag bijzonder veel belangstelling voor de nieuwe profielen van de scholen van het Comenius, zoals 'Young & Strong' op Comenius College Krimpen en 'MY Choice' op Comenius College Rotterdam. Op het Junior Lyceum aan de Lijstersingel was het erg druk bij de poffertjeskraam die in de aula stond. En bij het Comenius Beroepsonderwijs viel vooral de interesse voor het Vakcollege Techniek op.

Op elke school werd een animatiefilmpje vertoond over het nieuwe schoolplan voor de periode 2017-2022. Dat maakte duidelijk wat het DNA is van het Comenius College, en dat de school leerlingen echt zíet, en hen helpt kiezen. 'Je kunt zijn wie je bent en worden wat je wilt', zegt dit filmpje, terwijl de beelden diverse beroepen tonen zoals astronaut of minister.

Donderdag 22 februari is er van 17.00 tot 19.00 uur weer een Open Dag. Meer informatie op www.comenius.nl.

Meer berichten