Afbeelding

Rotterdamse illustrator Nelleke Verhoeff wint internationale wedstrijd

Algemeen 162 keer gelezen

Rotterdam - Illustrator Nelleke Verhoeff uit Rotterdam is één van de winnaars van ‘Picture this’, een internationale illustratie wedstrijd. Het werk van de 12 winnaars wordt geëxposeerd in de Rotterdamse Bibliotheek.
 
Al enige jaren organiseert uitgeverij Lemniscaat in samenwerking met het International Centre for the Picture Book in Society (GB) de illustratie wedstrijd ‘Picture this’ (Worlwide Picturebook Illustration Competition). Illustratoren van over heel de wereld worden uitgenodigd drie illustraties in te sturen, die samen een verhaal vertellen. In totaal worden er 12 winnaars gekozen.
Dit jaar is één van de winnende illustratoren een Rotterdamse: Nelleke Verhoeff uit het Oude Noorden. Ze was lange tijd theatermaker, maar sinds een aantal jaren is ze illustrator. Onder de naam ‘Red Cheeks Factory’ verkoopt ze prints en postkaarten van haar werk. Nelleke heeft vaak ‘red cheeks’ als ze tekent en haar karakters hebben dat ook. Ze illustreerde een aantal boeken, waarvan ‘Er is iets aan de kip met je hand’ een gedichtenbundel met auteur Geert De Kockere, de aller - allernieuwste is.
Haar werk wordt omschreven als expressief, soms poëtisch en vaak met een vleugje humor. Een eigen prentenboek maken staat hoog op haar verlanglijst. Wie weet is dat met het winnen van deze wedstrijd wel een stukje dichterbij gekomen...
In de centrale hal van de Rotterdamse bibliotheek zal het werk van alle winnaars geëxposeerd worden van 4 oktober tot 29 oktober. Daarna reist de expositie verder naar Groot-Brittannië, Duitsland en wellicht ook Shanghai.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant