Lan Lan
Lan Lan (Foto: Jan Hordijk)

Opening Chinees Nieuwjaar met muziek, dans en krop sla bij de Doelen

Rotterdam - Festival Sounds of China in de Doelen vormt het officiële openingsconcert van de dagenlange Rotterdamse viering van het Chinees Nieuwjaar. In een ritueel dat de leeuwendans heet, wordt het jaar van de hond op vrijdag 16 februari ingeleid. Boven de ingang van de Doelen hangt een krop sla die, met veel lawaai van trommels en vuurwerk, wordt ‘opgegeten’ door de ‘leeuw’.

Muziek van Lan Lan, Ilja Reijngoud en meer
Op veler verzoek is de populaire zangeres Lan Lan weer terug, ditmaal met meer ingetogen, intiem eigen repertoire. De begeleiding neemt trombonist, arrangeur en bandleider Ilja Reijngoud voor zijn rekening. Speciaal voor deze gelegenheid leidt hij de Codarts Alumni Association aanvoert, met topmusici als Robert Koemans (piano), Rik van der Ouw (bas) en Mitchell Damen (drums).

Geniet van traditionele drankjes en hapjes
Ook dit keer kunt u na afloop van het concert Chinese thee drinken en zijn er typische nieuwjaarsversnaperingen en koekjes. Dames in traditionele kostuums van culturen uit heel China heten u welkom bij de Doelen. In de foyer kunt u op de foto met zowel de enorme beschilderde haan (teken van vorig jaar) als met de gloednieuwe beschilderde hond van twee meter hoog. Het kunstproject rond de beschilderde dieren – die ook in de Markthal en andere publieke ruimtes te bewonderen zijn – is geïnitieerd door Studio Zi.

Vrijdag 16 februari 2018
20.15 uur Jurriaanse Zaal de Doelen

Meer berichten