Afbeelding
Foto: Wouter Vocke

Bah, de donkere dagen

Algemeen 8 keer gelezen

Rotterdam - Column van Emile van de Velde uit De Havenloods van deze week.

‘Het is nog maar kort geleden dat een collega naar de lucht wees en zei: ‘Kijk eens wat een rare zon’. Even later stroomde de Facebookpagina van De Havenloods vol met foto’s van dit vreemde verschijnsel, dat het gevolg bleek te zijn van ellende elders in de wereld. In Rotterdam zaten we zonder jas op een nazomerterrasje.
En nu, luttele dagen later, plaats ik nieuwe berichten op de website. Over winterzwemmen in Hillegersberg, extra veel kerstverlichting in de Zwart Janstraat en ijsbanen die weer open gaan. In het Zuiderpark is komende weekend nog een Halloweenfestival in de open lucht. Met verwarmde tenten, dat wel.
Je moet altijd vooruit kijken als je bij een krant werkt. En dus hebben we al een tijd geleden vergaderd over de feestdagen, zijn er afspraken over eindejaarsgesprekken gemaakt en hebben we voor het hele jaar 2018 al een bijzonder leuke actie gepland. Maar leuk vind ik het nooit als de donkere dagen naderen. En hoewel ik het nog niet echt koud heb gehad, kan ik niet wachten tot we weer plannen mogen maken voor het Zomercarnaval..’

Emile van de Velde

Uit de krant