Van Moorsel doet er alles aan om tijdens z'n revalidatie niets te forceren.
Van Moorsel doet er alles aan om tijdens z'n revalidatie niets te forceren. "We bouwen het langzaam op, ik train nu de helft van de partijvorm mee." Foto: Carla Vos/Sparta Rotterdam

Paco van Moorsel is bij Sparta op de weg terug

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Paco van Moorsel was een cruciaal onderdeel van het Sparta dat in 2016 kampioen werd in de Jupiler League. De aanvallende middenvelder miste slechts één van de 36 competitiewedstrijden en met twaalf goals en elf assists kan zijn aandeel in de titel onmogelijk ontkend worden.

Na de terugkeer in de Eredivisie, een competitie waar hij in het verleden met FC Groningen en sc Cambuur al uitkwam, moest hij met meerdere blessures enkele wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, maar in het eerste seizoen kwam hij nog tot 21 competitiewedstrijden.

Zijn derde Sparta-jaar bestaat vooralsnog enkel uit revalideren, nadat hij in de voorbereiding een langdurige blessure opliep.

“Ik kreeg een knietje in m’n rug, waardoor ik even uit de roulatie was. Op dit moment dacht ik nog niet dat ik lang uit de roulatie zou zijn, dus ik kwam achteraf misschien te snel en te enthousiast terug, waarna het weer misging, ditmaal in m’n kuit. Daardoor duurde het wat langer dan verwacht.”

De Bosschenaar volgde zijn ploeg op de voet, ook al maakte hij geen deel uit van de wedstrijdselectie. “Dat is het moeilijkste van je revalidatie: als je teamgenoten naar een wedstrijd toeleven en jij niet. Dit zorgt ook voor afstand, maar die afstand is misschien maar goed ook, anders word je helemaal gek.”
Die afstand zal de komende tijd wel afnemen, want Van Moorsel traint langzaam maar zeker weer met de groep mee. “We bouwen het langzaam op, ik train nu de helft van de partijvorm mee, om de kans op een terugval te verminderen. Van fit is het ook weer een stap naar wedstrijdfit, maar ik hoop uiteraard zo snel mogelijk weer minuten te kunnen maken.”

Uit de krant