Afbeelding

De laatste duik in Zwembad Charlois

Algemeen 30 keer gelezen

Rotterdam - Kom naar Zwembad Charlois voor een duik, baantjes trekken, zwemles volgen, conditie verbeteren of om vrij te zwemmen. Het kan nog tot 24 december 2017, want vanaf 22 januari 2018, zwem je verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Het zwembad op Zuid wordt namelijk op de schop genomen. Het nieuwe bad heet vanaf de opening volgend jaar Zwemcentrum Rotterdam.

Het nieuwe zwembad heeft, naast het 50-meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad. De baden zijn apart van elkaar te gebruiken door een tussenwand. De watertemperatuur is ook los van elkaar te regelen. De beweegbare bodem en de tillift/luie trappen in dit bad maken de toegang voor iedereen compleet.

De faciliteiten zijn gericht op de zwemsport, les- en schoolzwemmen en het actieve recreatiezwemmen. Daarnaast biedt het faciliteiten voor het zogenaamde doelgroepzwemmen, zoals aquabootcamp en floatfit. Er komen zes ruime groepskleedkamers, 24 kleedcabines en speciale kleedkamers met voorzieningen voor mindervaliden. Het wedstrijdbad heeft een tribune met 350 vaste zitplaatsen. De horeca op de eerste verdieping is voorzien van tv-schermen waarop zwemles, trainingen en wedstrijden zijn te volgen.

Maar er vallen ook een aantal voorzieningen weg, zoals de extra verwarmde baden, glijbaan en stroomversnelling. Het zwembad wil zich ontwikkelen tot sportbad. Recreatief zwemmen is volgens Gemeente Rotterdam geen prioriteit.

Het tegoed op de kaart vervalt niet, volgens het zwembad. Indien nodig kan het worden omgezet naar een andere vorm van abonnement of badenkaart.

Al deze veranderingen hebben verder geen invloed op de kosten. De lesmethoden en badmeesters en -juffen veranderen ook niet.

Uit de krant