Afbeelding

SC Feyenoord te groot voor Oude Maas

Algemeen 145 keer gelezen

Het is gezellig druk op sportpark Albrandswaard voor de wedstrijd Oude Maas – SC Feyenoord. Met een stevige wind deels de rug die schuin over het veld staat is Feyenoord ligt in het voordeel. Vanaf de aftrap wordt Oude Maas dan ook flink onder druk gezet. Dit levert al direct een kansje op. In de 5e minuut is het al raak voor Feyenoord. Vanaf de linkerkant wordt de bal scherp voor het doel gegeven, waar zowel verdediger Fredson Lucas als doelman Jeroen Kloosterman het speeltuig niet kunnen onderscheppen. Vrij voor het doel is het een relatief eenvoudig klusje om de 0-1 binnen te tikken.

Feyenoord probeert de wedstrijd gelijk te beslissen door een tweede doelpunt te scoren. Vele aanvallen volgen dan ook. Echter staat de Oude Maas verdediging steeds goed opgesteld of staat de doelman een treffer in de weg. Slechts heel sporadisch kan Oude Maas iets terug doen. Het duurt dan ook tot vlak voor de rust dat een vrije trap enig gevaar oplevert in het strafschopgebied van Feyenoord.

Na de thee krijgt Oude Maas de wind iets meer in de rug. Hierdoor is de tweede helft wat meer in evenwicht. Zolang het verschil 1 doelpunt is, houdt Oude Maas kans op de gelijkmaker. De Feyenoord trainer besluit na een uur spelen in te grijpen. Met een dubbele wissel probeert hij de wedstrijd weer wat meer in handen te krijgen.

Alvorens Oude Maas spits Euson van Hek vervangen wordt door Kia Sharif kan hij nog een keer uithalen. Zijn schot gaat echter voorlangs het doel. Bij een snelle uitbraak over links is het Feyenoord die de wedstrijd beslist. Via een ongelukkige actie in het strafschopgebied krijgt Desailly Sousa de bal per ongeluk op zijn hand. Strafschop voor Feyenoord en 0-2 op het scorebord.

Oude Maas probeert in de laatste 20 minuten nog tot de aansluitingstreffer te komen. Het levert geen grote kansen meer op voor de ploeg uit Poortugaal. Hoewel Feyenoord nog een aantal hele grote mogelijkheden heeft om de stand verder uit te bouwen gaat de bal, soms op miraculeuze wijze, niet meer in het doel.

Eindstand derhalve Oude Maas – SC Feyenoord 0-2