Afbeelding

Ik brand een kaarsje voor...

Algemeen 6 keer gelezen

Tijdens een sfeervolle bijeenkomst op 2 november, de avond van allerzielen, wordt het leven gevierd van dierbare overledenen. Met het uitwisselen van verhalen, muziek, stilte en ontmoeten. Een waardevol ritueel.

Hoogvliet - Een kaarsje branden om Iemand te herinneren. Iemand liefde, geluk en gezondheid te wensen, of steun bij een belangrijk moment.? Als hulp bij, ziekte of welk moment dan ook. Zomaar om even stil te staan, als moment voor jezelf of juist specifiek voor anderen.

Naast de mogelijkheid om doorlopend kaarsjes aan te steken, kunnen kinderen een balon op laten en is er gelegenheid om een kaartje te posten aan iemand die dat nodig heeft.

Na een ingrijpend verlies of ingrijpende gebeurtenis is het belangrijk dat mensen in gesprek blijven en namen genoemd blijven worden. Het aansteken van kaarsjes zegt meer dan 1000 woorden. Voor iedereen is dat anders. Op een avond als deze voel je de warmte verbondenheid tussen mensen. Mensen die stil staan bij het leven en geliefden die daar deel van uit maken of deel van uit gemaakt hebben.De bijeenkomst vindt plaats in het stadspark tegenover de dorpskerk, van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.iksteekeenkaarsjeaanvoor.nl

Uit de krant