Afbeelding

Reconstructie van de laatste uren dat Graciëla (21) in leven was

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam/Vlaardingen/Schiedam - Na een verontruste melding door haar broer, vonden agenten vrijdagochtend 22 september het levenloze lichaam van de 21-jarige Graciëla uit Rotterdam in een sloot bij de Krabbeplas in Vlaardingen. Ze bleek te zijn gestoken. Dinsdag 31 oktober is in Opsporing Verzocht een reconstructie van deze zaak te zien. Ook haar broer doet een beroep op uw hulp bij het oplossen van dit vreselijke misdrijf. De politie heeft specifieke vragen over de Minister Donkerstraat in Schiedam waar Graciëla mogelijk is geweest.

De jonge vrouw is voor het laatst in leven gezien bij de Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat in Rotterdam, waar ze werkte. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze na 00.30 uur daar vertrekt. Zes uur later wordt haar lichaam gevonden. Inmiddels zit een 31-jarige verdachte uit Schiedam vast op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak, maar nog niet alles is duidelijk. De politie denkt dat Graciëla slachtoffer is geworden van een conflict in de relationele sfeer. Het is nog niet exact duidelijk hoe Graciëla terechtgekomen is bij de Krabbeplas.

Eerder vroeg de politie hulp bij het vinden van de bestuurders van twee auto’s die geparkeerd stonden bij de Zuidbuurt bij de Krabbeplas en de persoon die langs Graciëla loopt als zij haar werk verlaat. Van hen is de identiteit inmiddels bekend. Nog steeds is de politie onder andere op zoek naar de drie fietsers die bij haar werk hun fiets op slot zetten rond 0.35 uur.

Alle informatie die verder kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf is welkom. Kijk dinsdag 31 oktober, dit keer om 21.40 uur, NPO1 en deel uw tips via de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u anoniem blijven? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant