Afbeelding

Mike Boddé signeert in Boekhandel Snoek

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 4 november komt de Rotterdamse pianist en zanger naar boekhandel Snoek naar aanleiding van de verschijning van zijn nieuwe boek TRIL ( aanvang 17.00 uur ).

Voor Mike Boddé is geluid de essentie van zijn bestaan. Geen dag gaat voorbij zonder dat hij aandacht besteedt aan muziek, lawaai of stilte.
Al vanaf jonge leeftijd moet hij er niettemin mee leven dat zijn gehoor geleidelijk aan achteruitgaat, en hij langzamerhand slechthorend wordt.
In Tril beschrijft hij zijn leven in geluiden, om zo veel mogelijk herinneringen te behouden aan wat trillende lucht met hem doet.
Soms het geluid van een grote gebeurtenis, op andere momenten de klank van een schijnbaar onbeduidend voorval. Niet alleen muziek die hem tot tranen roert, maar ook de schreeuw van een lachmeeuw op Bonaire en het zingen van een plastic voetbal die stuitert op straat. Tril is daarmee een autobiografie in geluiden: een ‘audiografie’.

Mike Boddé is pianist en zanger. Hij is sidekick van Paul Witteman in het tv-programma Podium Witteman, en schreef verschillende boeken.

Uit de krant