Afbeelding
Foto: Fortissimo

Ingezonden: Fortissimo zoekt projectzangers voor ‘Cinema Vocaal’

Algemeen 400 keer gelezen

Rotterdam - Koor Fortissimo staat bekend om zijn bijzondere muzikale projecten. Voor Cinema Vocaal, de uitvoering van filmmuziek in juni 2018, zoekt het koor projectzangers. Alle stempartijen zijn welkom: bassen, tenoren, alten en sopranen.

Cinema Vocaal bestaat uit zowel ontroerende ballads als uit meer uptempo liedjes. Dirigent Alejandro Orozco staat te popelen om te beginnen met de repetities: “Er is zoveel fantastische filmmuziek. Ik heb al zo genoten van het samenstellen van het repertoire. Je hoeft geen filmliefhebber te zijn om te kunnen genieten van de muziek.”

Orozco vertelt dat hij de koorleden verraste met het laten horen van een aantal liedjes. “’May it Be’, van lord of the Rings, zo mooi! En ook ‘When you believe’, van The Prince of Egypt. De koorleden waren meteen enthousiast.” Tijdens de uitvoering worden de zangers begeleid door een muzikaal ensemble.

Dagkoor Animo uit Dordrecht, een van de andere koren van Orozco, doet ook mee met het project. Projectzangers zingen bij voorkeur mee met Fortissimo.

Koor Fortissimo zingt iedere dinsdagavond, in het historische Museum Oud Overschie in Rotterdam. (Ingang achterzijde via de Overschiese Kerksingel) De eerste repetitie van Cinema Vocaal is op dinsdagavond 9 januari. Orozco: “Om 19:30 uur beginnen we eerst met koffie voor alle zangers. We kunnen dan kennis maken en informatie over het project delen. Onze repetities zijn wekelijks van 20:00 tot 22:15 uur.”

Fortissimo kijkt uit naar de projectzangers die in het nieuwe jaar graag willen zingen met Cinema Vocaal. Wie meer informatie wil, of mee wil doen, kan dat laten weten via de contactpagina van www.koorfortissimo.nl of via een e-mail naar info@koorfortissimo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant