Afbeelding

Ingezonden: Beverwaard is hot!

Algemeen 24 keer gelezen


Rotterdam -  Op vrijdag 10 november heeft wethouder Struijvenberg een nieuwe ontmoetingsplek van, voor en door Beverwaarders geopend: Het Café “Doet Effe Mee”. Een unieke plek in Rotterdam waar bewoners en ondernemers samen de schouders onder hebben gezet om te realiseren. In het hart van het Winkelcentrum Beverwaard is nu een plek waar bewoners op elk moment van de dag welkom zijn om zelf iets te organiseren, een gezellig praatje te maken, een boek te lezen of te lenen onder het genot van een Rotterdams bakkie pleur.

Nadat initiatiefnemers Ronald Schouten en Wesley Fok een enthousiaste terugblik hadden gegeven op de ontstaansgeschiedenis van het Café “Doe Effe Mee” onthulde wethouder Struijvenberg een passage’s uit het gedicht “Beverwaard, niet lullen maar poetsen” waarmee de opening een feit was.

De Dichter van Zuid schreef een mooi gedicht over de volkswijk Beverwaard, voorgedragen door voorzitter gebiedscommissie Jean Paul Andela. Drie gastvrouwen Hanny, Hennie en Thea uit Beverwaard kregen tevens symbolisch de sleutel overhandigd. Het Café “Doet Effe Mee” is in nog geen jaar tijd van idee tot uitvoering gebracht.

Vanaf nu zijn alle Beverwaarders van harte welkom in het DFMC zoals het café ook wel wordt genoemd. Of zij nu een goed idee hebben om te organiseren, een gezelschap zoeken om mee te kaarten of een plek om te flexwerken: iedereen is welkom zolang er op een positieve manier wordt bijgedragen aan de wijk.

Meer weten? Kijk op www.beverwaard.info

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant