Afbeelding

Wat is het beste Rotterdamse gebouw van het jaar 2017?

Algemeen 108 keer gelezen

Rotterdam - Wat is het beste Rotterdamse gebouw van het jaar 2017? De jury van de Rotterdam Architectuurprijs heeft tien gebouwen geselecteerd. Je kunt tot en met 5 december stemmen. De winnaars worden op 20 december bekendgemaakt.

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Dit jaar werden 44 gebouwen ingezonden, kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw. De vijfkoppige jury heeft zich over deze oogst gebogen en een shortlist samengesteld van tien gebouwen.

Op de lijst staan projecten als Het Industriegebouw, de Universiteitsbibliotheek op campus Woudestein en de super duurzame Blue City 010 Offices in voormalig zwemparadijs Tropicana. Er staat ook een behoorlijk aantal woonprojecten op, zoals: Skinny Scar in Noord, Buitenhuis Kralingen op het Leonidasterrein in Kralingen. Maar ook op CPO Hooidrift; dit is een opvallende rij nieuwe woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap in Rotterdam West.

Stemmen
Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt kan via de website Rotterdamarchitectuurprijs.nl stemmen. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De vakjury zal nominaties aanwijzen en de winnaar van de juryprijs.

De jury van dit jaar bestaat uit: 

Voorzitter Chris van Langen (directeur van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst)
Gus Tielens (De Korth Tielens Architecten)
Arna Mackic (Studio LA en winnaar Jonge Maaskantprijs 2017)
Tom Frantzen (FRANTZEN et al Architecten en Lemniskade)
Thom Aussems (corporatie Sint Trudo).

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant