Foto: Daniela Znagui-Franken
Foto: Daniela Znagui-Franken

Kerstvakantie vieren in FutureLand

Algemeen 91 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de kerstvakantie is FutureLand ondergedompeld in kerstsfeer. Kom langs voor een romantische lichtjestour met de FutureLand Ferry, volg een audiotour in het interactieve informatiecentrum of laat de kinderen tijdens workshops of rondleiding alles ontdekken over de modernste haven van de wereld. En een fossielenexpeditie voor het hele gezin op tweede Kerstdag.

Tijdens de korte winterdagen maak je bijzondere vaartochten in het donker langs de moderne, nieuwe terminals van Maasvlakte 2. Op 10, 17 en van 26 t/m 30 december en van 2 t/m 5 januari gooit om 17.00 uur de FutureLand Ferry de trossen los voor de sprankelende lichtjestour van een uur. FutureLand is, met uitzondering van 30 december, gesloten op zaterdagen en maandagen. Op tweede kerstdag open.
Tijdens de kerstvakantie kunnen de jonge bezoekertjes en ouders/begeleiders deelnemen aan een kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Na een korte film gaan de kinderen en ouders zelf aan de slag met een speurtocht in en om FutureLand. Deelname is gratis, reserveren niet nodig. Beeldend kunstenaar en docent Joanna Smolarz geeft tijdens de kerstvakantie workshops. Ze beschildert met verschillende technieken en leert kleine zeedieren kleien. De kinderrondleidingen en -workshops worden 26, 27 en 30 december en 3 en 7 januari aangeboden en vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Kosten zijn 2,00 euro. Voor volwassen is er dagelijks een gratis instappresentatie van 13.15 tot 13.45 uur.
Ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen organiseert 26 december en 7 januari een expeditie over archeologische en paleontologische schatten. De strandexpedities duren twee uur. Om 11.15 uur start de inleiding en om 11.30 uur vertrekt de bus.
De fototentoonstelling ‘toeziend oog’ is tot 25 februari 2018 te zien.
Elke zondag vertrekt een touringcar naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven. Vanuit FutureLand maak je een rondvaart. Aan boord vertelt een deskundige over de modernste haven ter wereld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant