Afbeelding
Foto: Rotary Alexander

Ingezonden: Wie helpt Rotary helpen?

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Bijna iedereen heeft wel eens van de Rotary gehoord, maar wat doen ze nou precies? Ze zetten zich in voor hun nabije omgeving en wereldwijd om te helpen de wereld een stukje beter te maken. ‘Help polio de wereld uit’ is daarvan een mooi voorbeeld.

Rotary is een wereldwijd netwerk met circa 1,2 miljoen leden in 200 landen. Ook Rotterdam telt enkele Rotary clubs, waaronder Rotary Rotterdam Alexander. Als Rotarian wil je dienstbaar zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar maken. Zo heeft deze club de Stichting Jarige Job onlangs geholpen met een donatie en het helpen inpakken van verjaardagspakketten voor kinderen die het thuis wat minder breed hebben.

Niet alleen door het opzetten van fundraisingsprojecten, waarbij verschillende buurtinitiatieven worden ondersteund, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-)kennis. Mooi voorbeeld is het Sollicitatieproject, waarbij jongeren in rollenspel met Rotary-leden konden oefenen in solliciteren.

Wekelijks komen ze op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur bijeen. Rotary is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Helpt u helpen?

Rotary Rotterdam Alexander is op zoek naar nieuwe clubleden, die graag willen helpen deze doelen te verwezenlijken. Enthousiaste mensen, die werkzaam zijn in alle lagen van de samenleving. Dienstverlening staat voorop: ‘Service above self’ is het motto van Rotary. Het betekent dat men bereid is iets van zichzelf te geven. Het lidmaatschap is niet aan leeftijd gebonden. Rotary kent wel enkele regels voor het toetreden tot een club. Op de website leest u hier meer over.

www.rcra.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant