Afbeelding

‘Het belang van goed ambulancepersoneel heb ik zelf ervaren’

Algemeen 6 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden brief van Fred Marree naar aanleiding van een artikel in De Havenloods over Geert-Jan Deddens die zich zorgen maakt over het personeelstekort bij AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond.

‘Als ambulanceverpleegkundige, die regelmatig met een razende vaart door Rotterdam rijdt, ben je niet de eerste de beste. Je moet heel wat in je mars hebben en zeer goed opgeleid. Op straat of tijdens het transport maakt het team op de ambulance het verschil, vaak tussen leven en dood.

Het belang van goed getraind en enthousiast ambulancepersoneel heb ik zelf ruim twee jaar geleden ervaren. Op een zondagmorgen werd ik met spoed naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen op de afdeling hartbewaking. De volgende dag werd ik - vastgebonden aan alle apparatuur - naar een ander ziekenhuis vervoerd. Tijdens die rit kon ik even spreken met de ambulanceverpleegkundige. Ik vertelde hem dat de spoedrit daags daarvoor mij meer het idee gaf in een vrachtwagen te liggen, waarop hij zei juist tevreden over zijn werkplek. Kijk, dat vond ik toch prettig om te horen want van deze mensen ben je tijdens de rit naar een ziekenhuis toch afhankelijk.

Donderdag hoorde ik op de radio de directeur van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond over het personeelstekort. Hij vertelde dat de aanrijdtijden een beetje zijn opgelopen. De wachttijden voor ritten waar minder spoed bij nodig is, lopen daarentegen soms fiks op. Dat kan ik beamen. Begin augustus wachtte ik zelfs ruim drie uur op een ziekenauto voor een familielid. Meneer de directeur, doe echt je best voor meer en goed opgeleid verplegend personeel op ambulance. Niet alleen met een wervende campagne over dit mooie en belangrijke vak. Draag vooral ook bij aan een betere CAO (lees: beter salaris) en handhaaf de toeslag voor de onregelmatige werktijden.

Verpleegkundige op de ambulance is wat mij betreft een geweldige job met veel verantwoording en nog meer voldoening. Ambuverplegers hartelijk bedankt omdat jullie, samen met de onmisbare ambulancechauffeurs, altijd klaarstaan voor acute hulp aan de mensen in Rotterdam-Rijnmond. Top!’

Fred Marree

Uit de krant