'Met het afbrokkelen van de muren van de Larenkamp, is ook de saamhorigheid ingestort.'
'Met het afbrokkelen van de muren van de Larenkamp, is ook de saamhorigheid ingestort.'

'Bewoners Zuidwijk moeten de Larenkamp weer terugkrijgen!'

Rotterdam - De bewoners van Zuidwijk hebben over drie jaar hun vertrouwde Larenkamp weer terug. Althans, als het aan Hennie Verberne ligt. "We willen de politiek duidelijk maken dat er ook een weg terug is, als voorbeeld voor heel Rotterdam."

Door Berdien Muller

"Sinds de sluiting van het wijkgebouw vorig jaar, is de wrijving tussen de buurtbewoners voelbaar", aldus Verberne. "Her en der worden nog wel activiteiten georganiseerd, maar bewoners kunnen hun draai niet meer vinden. Met het afbrokkelen van de muren van de Larenkamp, is ook de saamhorigheid is ingestort."

Als voorzitter van voormalig actiecomité Red de Larenkamp heeft Verberne jarenlang gestreden tegen de sloop van het gebouw. Soms leken er lichtpuntjes, maar helaas namen de donkere wolken de overhand. Inmiddels resten er slechts grote brokstukken op de plek waar ooit het onder buurtbewoners geliefde ontmoetingspunt stond. "Bewoners komen nu samen in het Huis van de Wijk, maar sinds initiatiefnemer Dock vrijwel alle medewerkers daar heeft ontslagen, staan de bewoners weer met hun rug tegen de muur."

"Onze wijk moet weer centraal gelegen wijkvoorzieningen krijgen waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en waar aandacht is voor sport, muziek, theater, hobby en zorg," aldus Verberne. "We willen de politiek duidelijk maken dat er ook een weg terug is door van Zuidwijk een pilot te maken. De Larenkamp kan financieel onafhankelijk van de gemeente zijn. Als we de kans krijgen om dit te bewijzen, dan kan heel Rotterdam daardoor een kans krijgen."

Om zijn woorden te ondersteunen organiseert Verberne op maandag 12 maart vanaf 18.30 uur een protestmars. "We gaan komende dagen tienduizend flyers in de Zuidwijkse brievenbussen gooien om mensen op te roepen mee te lopen in onze protestmars. We verzamelen ons bij de brokstukken van de Larenkamp en lopen naar het Huis van de Wijk."

Reageren? Dat kan natuurlijk bij De Havenloods op Facebook!

Meer berichten