Martijn Leenderts is sneller dan de keeper en gaat de 3-1 binnen schieten.
Martijn Leenderts is sneller dan de keeper en gaat de 3-1 binnen schieten. Foto: John Groeneweg

Ingezonden: Reclame voor de voetbalsport

Algemeen 42 keer gelezen

Rotterdam - De wedstrijd tussen R.V.&A.V. Sparta en Zuidland is met 4-1 gewonnen door de Spartanen. Beide hoog geplaatste teams speelde op een hoog niveau vandaag. Sparta stijgt door deze overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst.

Door René Schouten

Robert Verbeek kon voor de wedstrijd tegen Zuidland weer een beroep doen op eerste doelman Massimo van Ewijk, linksback Danny Abbing, Kevin Jumelet op de rechtsback positie voor de geschorste Clint van Stee en Nick van Katwijk. Laatst genoemde kon zo de plaats in nemen van Jim van Oeveren die vorige week zoals bekend met een zware blessure moest uitvallen.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Robin Verhorst kreeg na vijf minuten spelen een kans uit een hoekschop maar hij zag de bal naast het doel verdwijnen. Korte tijd later was de timing in de defensie van R.V.&A.V. Sparta op een lang gespeeld bal van Zuidland niet goed en dit bracht de bezoekers op goedkope wijze aan de leiding, 0-1.

Lang konden de gasten niet genieten van dit cadeautje want binnen een kwartier kopte Jordi de Zwart een strak ingespeelde corner van Jeremy de Hoog hard tegen de touwen 1-1. Even later in de negentiende minuut was het opnieuw Jordi die uit een individuele actie op kracht door de verdediging van Zuidland zich vrij wist te spelen en vervolgens met een hard schot tegen de touwen de 2-1 op het scorebord wist te zetten.

Kort hierna werd Robin Verhorst geraakt in zijn gezicht maar omdat hij niet van speculaas is gemaakt werd er verder gespeeld. Zuidland was in de eerste helft voetballend zeker niet de mindere maar hun acties werden scherp in de gaten gehouden door de Spartaanse verdediging.

De weinige keren dat het even gevaarlijk dreigde te worden bleef keeper Massimo van Ewijk, die vandaag weer als vanouds sterk speelde, de baas over de situatie.

Na dat Nick van Katwijk de bal naast had gekopt werd het in de 35e minuut 3-1. Martijn Leenderts (foto) liep door op een goed gegeven lange bal van Danny Abbing waarmee hij vrij voor de keeper kwam en vervolgens de bal beheerst in het verlaten doel wist te schieten. Kort hierna werd het bijna 4-1 maar pogingen van Danny Langstraat en opnieuw Martijn leverde geen doelpunt op.

Het slotakkoord van de eerste helft kwam kort voor rust van Massimo. Hij ranselde met een mooie redding de door Zuidland gewenste aansluitingsgoal uit zijn doel.

Kort hierna floot scheidsrechter Korbee, die bewees dat het mogelijk is om op Nieuw Terbregge een uitstekende wedstrijd te fluiten, voor het rustsignaal.

In de rust probeerde trainer Aad Andriessen van Zuidland de wedstrijd nog te beïnvloeden door een aantal spelers te wisselen. Dit pakte voor Zuidland niet goed uit want R.V.&A.V. Sparta bleef goed overeind mede dankzij goed verdedigingswerk van zowel Kevin Jumelet en Danny Abbing die de gehele wedstrijd de gevaarlijke vleugelaanvallers van Zuidland aan banden legden en Nick van Katwijk en Pieter Hofman die centraal hun tegenstanders de baas waren.

Zo zag Jordi de Zwart zijn schot binnen een minuut gepakt worden door de doelman. Hetzelfde lot was een vrije trap van uitblinker vandaag Jeremy de Hoog beschoren. Ook aan de andere kant kwamen er wat mogelijkheden zoals een schot in de 54e minuut dat door Massimo zonder franje gered werd.

Beide teams kregen zo nog wat kansen (onder andere Danny Langstraat en David Booms) voor Jordi de Zwart opnieuw uit een zeer mooie individuele actie de bal in de kruising wist te jagen en hiermee de definitieve nekslag voor Zuidland wist te bewerkstelligen.

Met nog zo’n twintig minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld. Het was in deze fase vooral aan slordigheid te danken dat de score niet verder op liep. Onder andere Jeremy, Robin, Martijn, Jordi en invaller Ibo kregen nog kansen om een eventueel vijfde, zesde of zevende doelpunt te maken.

Met deze 4-1 overwinning in de tas bleek dat de concurrentie punten had laten liggen. Als gevolg hier van staat R.V.&A.V. Sparta nu tweede in de stand.

Volgende week zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. R.V.&A.V. Sparta is dan te gast bij VDL in Vlaardingen. De wedstrijd begint omstreeks half drie. U bent ook daar van harte welkom om de Spartanen te komen steunen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Pieter Hofman, Nick van Katwijk, Danny Abbing, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Danny Langstraat, David Booms (78e Ibo Ozbilek), Jordi de Zwart, Martijn Leenderts (85e Luuk Groeneweg).