Afbeelding
Foto: Teun Bijlsma

RKC WION ontvangt een delegatie van NOC-NSF, Japanese Sport Council

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - Woensdag 22 november heeft RKC WION een delegatie van NOC-NSF, Japanese Sport Council en 3 deelgemeenten uit Tokio mogen ontvangen en het succesverhaal omtrent het ontstaan en de integratie van G-korfbal binnen de vereniging en op landelijk niveau in Nederland mogen vertellen, met als absoluut hoogtepunt de viering van 25 jaar G-korfbal op het complex in september 2016. Lees hieronder een ingezonden verslag.

‘Na een presentatie over RKC WION door voorzitter Patrick van den Abeelen ging Kevin Zuidema als voorzitter G-werkgroep, verder in op het aantal vrijwilligers/trainers en hoe de trainingen en competities verlopen. Ook vertelde hij welke activiteiten er specifiek voor de G-groep en welke geïntegreerd worden georganiseerd. Trudy van Bregt ging als grondlegster van het G-korfbal in op de ontwikkeling hiervan (van 1 speelster in 1990 tot nu ruim 650 leden landelijk) en hoe deze groep is geïntegreerd en geaccepteerd binnen onze vereniging en het KNKV. Saskia Spierenburg, speelster van het eerste uur, gaf daarbij als ambassadrice van het G-korfbal aan wat dit allemaal voor haar betekend heeft.

Uiteraard mocht een bezoek aan de training van onze G-korfballers in de sporthal niet ontbreken. Een aantal delegatieleden werden zelfs zo enthousiast dat zij spontaan de jasjes uittrokken en de eerste schotpogingen deden.

Na een unieke groepsfoto werd de bijeenkomst afgesloten met het gezamenlijk wegwerken van een grote schaal oliebollen.

Onlangs hebben NOC*NSF en het Japanese Sport Council een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee organisaties gaan in aanloop naar de Olympische Spelen en Paralympics Tokyo 2020 nauw samenwerken om er voor te zorgen dat zowel in Japan als in Nederland letterlijk en figuurlijk drempels worden weggenomen voor mensen met een beperking die graag willen sporten. En wie wil dat niet???

De delegatie uit Tokyo was afgelopen week voor een werkbezoek in Nederland met als doel meer inzicht te krijgen in hoe we in Nederland sport inzetten om meer mensen met een beperking in beweging te krijgen en RKC WION was zeer vereerd dat zij ook met een bezoek werden vereerd.

RKC WION kan terugkijken op een geweldige avond waarbij we ons als RKC WION voor een internationaal gezelschap hebben kunnen profileren en manifesteren met de wijze waarop wij het G-korfbal binnen onze vereniging hebben vormgegeven. Een blauwdruk van internationale allure waar we geweldig trots op kunnen zijn.’

Uit de krant