Jordi de Zwart was met vijf doelpunten goed op dreef tegen VDL.
Jordi de Zwart was met vijf doelpunten goed op dreef tegen VDL. Foto: John Groeneweg

Vijf goals van Jordi de Zwart brengen R.V.&A.V. Sparta makkelijk langs VDL

Algemeen 270 keer gelezen

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta heeft ook de vijfde uitwedstrijd in dit seizoen gewonnen. In Maassluis werd het 1-6 voor de Spartanen. Jordi de Zwart scoorde vijf keer. Het andere doelpunt kwam op naam van Robin Verhorst. Hieronder het (ingezonden) verslag.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Sparta al de eerste kansjes. Jordi de Zwart stuitte in de 3e minuut nog op de keeper van VDL en Danny Langstraat zag na 9 minuten spelen zijn schot over het doel verdwijnen. Na de eerste tien minuten bleef R.V.&A.V. Sparta de bovenliggende partij.

Martijn Leenderts zag in de 12e minuut zijn poging net voorlangs verdwijnen na een vrije trap van de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Clint van Stee. Even later kwam de bal in de kluts terecht na een hoekschop van Jeremy de Hoog. Ook deze vijfde scoringskans binnen een kwartier leidde nog niet tot een doelpunt.

Aan de overkant van het veld kreeg doelman Massimo van Ewijk de eerste bal na twintig minuten spelen te verwerken. Het afstandsschot van VDL vormde voor hem geen enkel probleem. Even later werd het dan toch 0-1 voor R.V.&A.V. Sparta uit een dood spelmoment.

Jordi de Zwart werkte na 23 minuten een hoekschop over de lijn na dat een strakke vrije trap van specialist Jeremy de Hoog tot hoekschop was verwerkt, 0-1. Danny Langstraat mistte twee kansen en Jordi had in de 33e minuut geen geluk dat zijn goal ten onrechte voor buitenspel werd geannuleerd door de verder prima leidende scheidsrechter Noordhoek.

Zo leek VDL met een redelijke stand de rust te kunnen halen. Het was echter Jordi de Zwart die in de 43e minuut een goede voorzet vanaf rechts in een drukte van spelers opnieuw achter de doelman wist te werken, 0-2.
De 0-2 ruststand was een dik verdiende voor de mannen van hoofdtrainer Robert Verbeek. Sparta was in alle linies de baas op het veld.

In de tweede helft ging R.V.&A.V. Sparta rustig door waar het gebleven was. Binnen twee minuten na het fluitsignaal van de scheidsrechter mistte Martijn Leenderts een scherpe voorzet van Clint van Stee op een haar.

In de 54e minuut werd het toch 0-3 door een schitterende lob van Robin Verhorst die de bal met veel precisie tussen de keeper en de lat deponeerde. Een mooie technische goal van een speler die per wedstrijd met gemak een marathon loopt.

Niet veel later in de 57e minuut werd het 0-4 door opnieuw Jordi de Zwart die zijn derde doelpunt maakte. Hierbij moeten wij zeker ook de uitstekende voorzet van Danny Langstraat vermelden.

Na de 0-4 leken de Spartanen het wel even te geloven wat resulteerde in de 1-4 voor VDL met nog 25 minuten te spelen. Tussen de zestigste en de tachtigste minuut bleef VDL makkelijk overeind op de afstandsschoten van Ibo Ozbilek en Kevin Jumelet na. VDL slaagde er ondanks hun goede bedoelingen ook niet in om keeper Massimo nogmaals te passeren.

De laatste tien minuten waren weer voor R.V.&A.V. Sparta. Bij VDL was de pijp leeg en Sparta kreeg nu veel ruimte. We pakken de wedstrijd dus maar weer op in de 79e minuut. Het moment waarop Jordi de Zwart zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen.

Drie minuten later was het wel weer raak toen Jordi de bal in zijn voeten kreeg gespeeld door een van de verdedigers van VDL. Jordi die vandaag toch al uitblonk in het benutten van kansen liet ook deze mogelijkheid niet onbenut en schoot de bal achter de kansloze doelman van VDL.

Daarmee was de eindstand nog niet bereikt want in de 84e minuut schoot Jordi de bal tot vreugde van trotse vader Ron voor de vijfde keer binnen schoot, 1-6.

Een bijzondere gebeurtenis waarbij wij ook het schitterende voorbereidende werk van Ibo Ozbilek niet moeten vergeten. Zijn weergaloze actie over rechts eindigde op de paal waarna de rebound voor Jordi was. Kort hierna kreeg Jordi de Zwart een terechte publiekswissel van de technische staf en een luid applaus van de circa 50 meegereisde Spartaanse ouders en supporters.

Kort na de wedstrijd bleek dat bijna alle concurrenten bovenin punten hadden verloren in hun onderlinge wedstrijden. Dit brengt R.V.&A.V. Sparta vaster op de tweede plaats en tegelijk twee punten dichter bij de huidige koploper Hellevoetsluis. Met nog 17 wedstrijden te spelen duurt de competitie nog veel te lang om conclusies aan de huidige stand te verbinden.

Na 1/3 van de competitie kunnen we stellen dat Sparta tot nog toe in geen enkele wedstrijd de mindere is geweest. Met wat meer geluk had dit team zeker enkele punten meer gehad. We constateren dat het tot dusverre niet meezit in het kader van blessures, strafschoppen en afgekeurde doelpunten. R.V.&A.V. Sparta heeft dus nog wat geluk tegoed in het restant van de competitie.

Wie weet wat er nog allemaal mogelijk is als deze selectie er in slaagt om verder te blijven groeien. Voorlopig ligt R.V.&A.V. Sparta op koers voor de doelstelling handhaving en hebben zelfs de vaak (te) kritische verslaggevers geen grote redenen tot klagen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Calvin Lupgens, Pieter Hofman, Nick van Katwijk, Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Jordi de Zwart (88e Marciano Ligeon), Martijn Leenderts (60e Ibo Ozbilek).

Volgende week zaterdag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen SSS uit Klaaswaal. Een bekende lastige tegenstander voor R.V.&A.V. Sparta waar reeds vaker tegen gespeeld is in de afgelopen jaren. Deze wedstrijd begint omstreeks 14.30 uur op ons Sportpark RMC Nieuw Terbregge.